Ražniči (fotorecept)
Autor receptu: hviezdickaz
6 porcií |
20 minút príprava |
45+20 minút na 250-200 °C |
Postup
- Mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a paprikou. Polejeme troškou oleja, premiešame a odložíme do chladničky.
- Nakrájame si cibuľu a klobásu.
- Očistíme si nové zemiaky a poprekrajujeme ich na polovice.
- Suroviny striedavo napichujeme na ihly alebo špajdle.
- Ražniči preložíme na plech, podlejeme vodou a pridáme trochu masti. Môžme ho prípadne ešte trošku dosoliť. Zakryjeme alobalom ( lesklou stranou nadol ) , a dáme piecť na 250 stupňov/ 45 min. Potom dáme alobal dolu, teplotu znížime na 200 stupňov a necháme zapiecť cca. 15-20 min.
- A tu je už upečené ražniči...
- Dobrú chuť :)