Ražniči (fotorecept)

Autor receptu: hviezdickaz

6
porcií
20 minút
príprava
45+20 minút
na 250-200 °C

Postup

  1. Mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a paprikou. Polejeme troškou oleja, premiešame a odložíme do chladničky.
  2. Nakrájame si cibuľu a klobásu.
  3. Očistíme si nové zemiaky a poprekrajujeme ich na polovice.
  4. Suroviny striedavo napichujeme na ihly alebo špajdle.
  5. Ražniči preložíme na plech, podlejeme vodou a pridáme trochu masti. Môžme ho prípadne ešte trošku dosoliť. Zakryjeme alobalom ( lesklou stranou nadol ) , a dáme piecť na 250 stupňov/ 45 min. Potom dáme alobal dolu, teplotu znížime na 200 stupňov a necháme zapiecť cca. 15-20 min.
  6. A tu je už upečené ražniči...
  7. Dobrú chuť :)