Ražeň z kuracej pečene v oravskej slaninke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
8-12 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pečeň odblaníme, umyjeme, vysušíme papierovou utierkou a rozdelíme na polovice. Okoreníme čiernym korením a zabalíme do plátkov slaninky. Cibuľu prekrojíme na štvrtiny, rozoberieme a striedavo s pečeňou napichujeme na ihly.
  2. Ražniči opečieme v panvici na bravčovej masti, z oboch strán po 4 – 6 minút podľa veľkosti pečene. Na záver ochutíme bylinkami a osolíme.
  3. Pripravíme zálievku z uhoriek nakrájaných na jemné plátky, nadrobno nakrájanej cibule a opečených, čiastočne podrvených horčičných semienok, malého množstva uhorkového nálevu a osladíme medom.
  4. Bagetu prekrojíme pozdĺžne, vložíme ražeň a vytiahneme ihlu. Zálievku podávame zvlášť alebo priamo v bagete,
  5. Tipy: Ražne môžeme pripraviť aj formou chuťoviek, vtedy použijeme kúsky pečene na špáradle.