RAW jahodový koláčik s vanilkou

Autor receptu: rawery

Ja osobne jahody úplne zbožňujem. Keď začne jahodová sezóna, som schopná ich tajne vyjedať skôr ako ich objaví niekto iný z rodiny. Jem ich pokojne aj vtedy, keď sú zrelé len napoly :)) Po prvých týždňoch intenzívnych jahodových hodov sa ich však predsa len prejem a vtedy prichádza čas na jahodové koláčiky. Momentálne najradšej vyrábam zdravé raw koláče, viac ich nájdete aj na mojej stránke https://www.facebook.com/rawery?fref=ts

16
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si základ – v silnom mixéri (blender prípadne výkonný kuchynský robot) rozmixujeme mandle, vlašské orechy, kokos a datle až kým zo surovín nevznikne jednotná zmes s jemne lepkavou konzistenciou. Pripravíme si okrúhlu kovovú formu na pečenie s priemerom 24cm a zmesou orechov a datlí rovnomerne vystelieme celú plochu formy.
  2. Mixér umyjeme, nalejeme do neho roztopený kokosový olej, scedené a osušené kešu orechy, med, limetkovú šťavu a všetky suroviny rozmixujeme na hladkú zmes. Pridáme vanilkový lusk a postupne pridávame jahody.
  3. Odporúčame pár jahôd nakrájať na kúsky a voľne nahádzať na orechový korpus. Korpus a jahody zalejeme jahodovým kešu krémom a tortu necháme odložiť do chladničky na niekoľko hodín. Ak sa veľmi tešíme, prípadne je návšteva už za dverami, môžeme použiť aj mrazničku, koláčik stuhne v nej rýchlejšie.
  4. Podávame s čerstvým ovocím, dobrým ružovým vínom, hlasnou letnou hudbou a silným smiechom.