Ratatouille podľa Rémyho

Autor receptu: irenaw

Výborná rozprávka, výborné jedlo :O).

6-8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Ideálne ak má zelenina približne rovnaký priemer, ale zdá sa nemožné kúpiť malý baklažán, tenké plátky prekladám napoly a hrubšie pokrájam na štvrťky alebo polovice. Pomer a druhy zeleniny je orientačný, čo kúpim to použijem. Baklažán umyjeme, odkrojíme stopku a špičku. Nakrájame na kolieska, môžu byť úplne tenké alebo aj trochu hrubšie ako sa vám páči, ale tak 3 mm som asi robila najviac. Posolíme a necháme v miske vyplakať. Do zapekacej formy dáme trochu oleja, vylejeme drvené paradajky, nasypeme pokrájanú cibuľu a cesnak, osolíme, pridáme mčk a oregano alebo bazalku. Premiešame. Očistíme a nakrájame cuketu na rovnaké kolieska ako baklažán. Nakrájame aj papriku, najlepšie ak máme rôzne farby. Baklažán osušíme. Naukladáme striedavo do zapekacej misy. Posolíme, okoreníme, dáme oregano. Pokvapkáme olivovým olejom.
  2. Prikryjeme papierom na pečenie a dáme do rúry vyhriatej na 200°C. U nás sa to pečie/dusí cca 40 minút.
  3. Opečený toast s cesnakom je k tomu skvelý.