Ratatouille podľa Rémyho
Autor receptu: irenaw
Výborná rozprávka, výborné jedlo :O).
6-8 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Ideálne ak má zelenina približne rovnaký priemer, ale zdá sa nemožné kúpiť malý baklažán, tenké plátky prekladám napoly a hrubšie pokrájam na štvrťky alebo polovice. Pomer a druhy zeleniny je orientačný, čo kúpim to použijem.
Baklažán umyjeme, odkrojíme stopku a špičku. Nakrájame na kolieska, môžu byť úplne tenké alebo aj trochu hrubšie ako sa vám páči, ale tak 3 mm som asi robila najviac. Posolíme a necháme v miske vyplakať. Do zapekacej formy dáme trochu oleja, vylejeme drvené paradajky, nasypeme pokrájanú cibuľu a cesnak, osolíme, pridáme mčk a oregano alebo bazalku. Premiešame. Očistíme a nakrájame cuketu na rovnaké kolieska ako baklažán. Nakrájame aj papriku, najlepšie ak máme rôzne farby. Baklažán osušíme. Naukladáme striedavo do zapekacej misy. Posolíme, okoreníme, dáme oregano. Pokvapkáme olivovým olejom.
- Prikryjeme papierom na pečenie a dáme do rúry vyhriatej na 200°C. U nás sa to pečie/dusí cca 40 minút.
- Opečený toast s cesnakom je k tomu skvelý.