Každy ma ten svoj recept na chlebik ja ho robim takto.
Suroviny
| 1 kg |
|
| 1/2 l vlažná |
|
| 2-3 lyžice |
|
| 1 kocka |
|
| 2 lyžičky |
|
| 2 lyžička |
|
| 1 lyžička |
|
| Na potieranie: | |
| 1/2 dcl |
|
| 2 lyžice |
|
Postup
-
1
Najskor si urobime kvasok- vlažna voda, cukor a droždie, keď nam pekne nakysne pridame kvasok do muky,aj olej , soľ a rascu. Vypracujeme vlačne cesto aby sa nam nelepilo a na teplom mieste nechame cesto vykysnuť.
-
2
Potom ho znova premiesim a a vyformujem bochnik chleba, preložim ho na plech na ktorom je mastny papier na vrchu ho 3x narežem a ešte ho necham asi 30 min. kysnuť. Ruru si necham dobre rozohriať a pred pečenim ešte potriem chlieb octovou vodou a pečiem ho na 200 stupňoch 30 minut.
-
3
Po upečeni ho ešte raz natriem octovou vodou a necham dobre vychladnuť.









Diskusia k receptu