Rascové špirálky

Autor receptu: pusta

Rascové špirálky podávam ako slané pohostenie alebo ako zákusok k vínu, tiež ako prílohu k polievkam. Príprava je jednoduchá a cesto nemusí pred pečením kysnúť.

1 dávka
porcia
60 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy preosejeme múku, zmiešame so soľou, pridáme žltok, bravčovú masť, rozmrvené droždie a mliekom spracujeme na cesto.
  2. Z cesta vyformujeme bez dalšieho kysnutia valec, pokrájame na dieliky, z ktorých ušúľame dlhšie tyčinky. Tyčinky na oboch koncoch 2-3x zatočíme v protismere, čím vzniknú špirálky, ktoré poukladáme na plech s pečiacim papierom. Na povrchu ich potrieme s bielkom, ktorý sme rozšľahali so soľou a posypeme celou rascou.
  3. Pečieme v trúbe predohriatej na 200 stupňov 20 -25 stupňov. Hotové tyčinky sú na povrchu chrumkavé a z vnútra vláčne aj viac dní, môžu sa pripraviť preto aj vopred.