Rascové špirálky
Autor receptu: pusta
Rascové špirálky podávam ako slané pohostenie alebo ako zákusok k vínu, tiež ako prílohu k polievkam. Príprava je jednoduchá a cesto nemusí pred pečením kysnúť.
1 dávka porcia |
60 minút príprava |
20-25 minút na 200 °C |
Postup
- Do misy preosejeme múku, zmiešame so soľou, pridáme žltok, bravčovú masť, rozmrvené droždie a mliekom spracujeme na cesto.
- Z cesta vyformujeme bez dalšieho kysnutia valec, pokrájame na dieliky, z ktorých ušúľame dlhšie tyčinky. Tyčinky na oboch koncoch 2-3x zatočíme v protismere, čím vzniknú špirálky, ktoré poukladáme na plech s pečiacim papierom. Na povrchu ich potrieme s bielkom, ktorý sme rozšľahali so soľou a posypeme celou rascou.
- Pečieme v trúbe predohriatej na 200 stupňov 20 -25 stupňov. Hotové tyčinky sú na povrchu chrumkavé a z vnútra vláčne aj viac dní, môžu sa pripraviť preto aj vopred.