Raráškovia
Autor receptu: garanco
Názov receptu som si požičala od mne neznámeho autora. Pred mnohými rokmi som si do písanky prepísala jeden recept s týmto názvom, ale som ho nikdy nerealizovala. Dnes som spojila niekoľko receptov a pripravila som túto pochúťku.
2 porcie |
15 minút príprava |
7-8 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso (môže byť rôzne hydinové) nakrájame na širšie rezance. Vajíčko rozšľaháme a pridáme všetky ostatné prísady na cestíčko, dobre vymiešame a pripravené mäso namočíme do cestíčka aspoň na dve hodiny.
- V panvici rozpálime olej a časť zmesi opekáme, premiešavame asi 7-8 minút, vyberieme na papierový obrúsok.
- Podávame s opekanými zemiakmi a prílohy si volíme podľa chuti: tatarskú omáčku, zeleninu, my sme si vybrali jablkovo-černicový kompót.