Raráškovia

Autor receptu: garanco

Názov receptu som si požičala od mne neznámeho autora. Pred mnohými rokmi som si do písanky prepísala jeden recept s týmto názvom, ale som ho nikdy nerealizovala. Dnes som spojila niekoľko receptov a pripravila som túto pochúťku.

2
porcie
15 minút
príprava
7-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso (môže byť rôzne hydinové) nakrájame na širšie rezance. Vajíčko rozšľaháme a pridáme všetky ostatné prísady na cestíčko, dobre vymiešame a pripravené mäso namočíme do cestíčka aspoň na dve hodiny.
  2. V panvici rozpálime olej a časť zmesi opekáme, premiešavame asi 7-8 minút, vyberieme na papierový obrúsok.
  3. Podávame s opekanými zemiakmi a prílohy si volíme podľa chuti: tatarskú omáčku, zeleninu, my sme si vybrali jablkovo-černicový kompót.