Mrkvový koláč

Raňajkové mandľovo-mrkvové misky bez lepku

Autor receptu: novalim

Máte radi teplé a sladké raňajky, ale chceli by ste niečo zdravšie? Máme pre vás dobrý tip.* Skúste si pripraviť tieto raňajkové misky v našej bezlepkovej verzii. Mandle a vajíčka im dodajú sýtosť a mrkva potrebné vitamíny. Osladiť si ich môžete ako my, napríklad medom alebo aj iným zdravším sladidlom. Prevoňané sú škoricou, tak neváhajte a naštartujte váš nový deň plný energie a dobrej nálady.

2
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo väčšej miske zmiešame bezlepkovú a mandľovú múku, kypriaci prášok a mletú škoricu. V inej miske vyšľaháme metličkou vajíčka spolu s jogurtom, olejom a medom. Vlejeme do suchej zmesi a spolu dobre premiešame. Nakoniec primiešame očistenú a na drobno nastrúhanú mrkvu.
  2. Do dvoch malých zapekacích misiek s priemerom asi 8 cm rozdelíme pripravené cesto. Povrch uhladíme. Uložíme na plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 25 minút. Na záver pečenia urobíme test špajľou - ak vyjde suchá, cesto je upečené.
  3. Čučoriedky umyjeme, vložíme do menšieho hrnca a podlejeme trochou vody. Privedieme k varu, stiahneme teplotu a povaríme do zmäknutia asi 3 minúty.
  4. Hotové misky posypeme mandľovými lupienkami a prelejeme čučoriedkovou omáčkou.