Rakúske knedlíčky

Autor receptu: holub85

Bola nedeľa, čas obeda. V Rakúsku u našich priateľov sme ich jedli a odvtedy sa to u nás doma často varí.

4 - 6
porcie

Postup

  1. Rožky nakrájame na kocky a necháme ich aspoň na noc tvrdnúť. Tvrdé rožky dáme do mlieka, aby vsiakli. Na panvici dáme trochu oleja a orestujeme nakrájanú cibuľu. Do rožkov pridáme orestovanú cibuľu, vajce, mletý muškátový orech, soľ, korenie a petržlenovú vňať. Všetko zmiešame, najlepšie rukou. Necháme ich stáť cca. 20 minút.
  2. K zmesi pridáme múku, všetko zmiešame, podľa hustoty cesta pridáme mlieko alebo múku. Tvarujeme guľky. Najlepšie, keď si ruky máčame vo vode, menej sa guľky lepia.
  3. Dáme ich vo vriacej osolenej vode variť asi 15 minút. Môžeme podávať k rôznym omáčkam, najlepšie k bravčovej krkovičke so sójovou a worcesterskou omáčkou.