Quiche (fotorecept)
Autor receptu: mojack
Francúzsky slaný koláč po slovensky ...na tomto recepte ma zaujala plnka. A preto som
vyskúšala viac variant... ale posledný vyhral - preto je aj foto ako hlavný obrázok "Roláda
so špenátovou náplňou ".
20 minút príprava |
45 minút na 160 °C |
Postup
- Suroviny na tento slaný koláč - QUICHE - sú písané v rozpise.
- Suroviny na cesto zmiešame na tuhú masu. Cesto zabalíme do folie a necháme v chladničke odpočinúť. Potom ho vyvaľkáme na veľkosť okrúhlej formy. 30 cm - (Ja som dala menej 20 cm. )
Cesto popicháme a zapekáme pri 200 st. asi 10 minút.
- Zatiaľ si urobíme náplň. Vajíčka , smotanu vymiešame. Pridáme muškátový orech, korenie, soľ, šťavu z citrona.
- Pokrájaný špenát
- a na kocky syr. Môj bol balkánsky.
- Túto zmes vylejeme na predpečené cesto a zapekáme ďalej 30 minút. Ja som použila len časť tejto náplne nakoľko moje cesto bolo priemerom menšie.
- Kedže som nepoužila všetku náplň, tak som tvorila ďalej...:-)))
Použila som ďalšie suroviny a to :
- štvorce štrúdľového cesta cca 2x6 ks
- 1 dcl kukuričnej múky do náplne ( aby nebola taká riedká )
- Štvorce cesta som dala do formy a náplň s rozmiešanou múkou som naliala do cesta.
- Po upečení som niekde pridala kečup alebo nastúhaný syr. A mali možnosť výberu...
- ...fotky nie sú veľmi najlepšie :-(((
- ale aspoň trochu vidieť.
- A do tretice som zo 1 ks štrúdľového cesta urobila závin....stočené , upečené
- a v reze bol super.