Quiche (fotorecept)

Autor receptu: mojack

Francúzsky slaný koláč po slovensky ...na tomto recepte ma zaujala plnka. A preto som vyskúšala viac variant... ale posledný vyhral - preto je aj foto ako hlavný obrázok "Roláda so špenátovou náplňou ".

20 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na tento slaný koláč - QUICHE - sú písané v rozpise.
  2. Suroviny na cesto zmiešame na tuhú masu. Cesto zabalíme do folie a necháme v chladničke odpočinúť. Potom ho vyvaľkáme na veľkosť okrúhlej formy. 30 cm - (Ja som dala menej 20 cm. ) Cesto popicháme a zapekáme pri 200 st. asi 10 minút.
  3. Zatiaľ si urobíme náplň. Vajíčka , smotanu vymiešame. Pridáme muškátový orech, korenie, soľ, šťavu z citrona.
  4. Pokrájaný špenát
  5. a na kocky syr. Môj bol balkánsky.
  6. Túto zmes vylejeme na predpečené cesto a zapekáme ďalej 30 minút. Ja som použila len časť tejto náplne nakoľko moje cesto bolo priemerom menšie.
  7. Kedže som nepoužila všetku náplň, tak som tvorila ďalej...:-))) Použila som ďalšie suroviny a to : - štvorce štrúdľového cesta cca 2x6 ks - 1 dcl kukuričnej múky do náplne ( aby nebola taká riedká )
  8. Štvorce cesta som dala do formy a náplň s rozmiešanou múkou som naliala do cesta.
  9. Po upečení som niekde pridala kečup alebo nastúhaný syr. A mali možnosť výberu...
  10. ...fotky nie sú veľmi najlepšie :-(((
  11. ale aspoň trochu vidieť.
  12. A do tretice som zo 1 ks štrúdľového cesta urobila závin....stočené , upečené
  13. a v reze bol super.