Pusinky s krémom bourbon vanilka, gaštanovým pyré a šľahačkou fotorecept
Foto: alexdidi
Úžasnú chuť pravej vanilky krásne dopĺňa chuť gaštanov a šľahačky.....
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Odpaľované cesto: | |
125 ml |
|
60 g |
|
75 g |
|
2 ks |
|
štipka |
|
Plnka: | |
1 ks (Podravka) |
|
450 ml |
|
5 PL |
|
150 g |
|
250 g |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
1/2 sáčku |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si odpaľované cesto:do rajnice dáme variť maslo a mlieko.
-
2
Keď začne vrieť odstavíme z ohňa a prisypeme preosiatu múku so soľou.Miešame a "odpaľujeme",kým zmes nezhustne a nelepí sa ani na dno ani na varešku.Preložíme do inej misy a necháme čiastočne vychladnúť.
-
3
Potom po jednom pridáme vajcia a vymiešame hladké cesto.
-
4
Na plech lyžičkou navŕšime 14 kopčekov cesta vo vzdialenosti asi 5cm od seba.Ak je to potrebné povrch mierne uhladíme navlhčeným prstom.Plech si môžeme potrieť maslom,vysypať hrubou múkou a vyznačiť miesta ukladania kopčekov.
-
5
Pečieme pri 190stC 30 minút.Rúru vypneme a cesto v nej necháme ešte 10minút.Ak by sme vybrali hneď,tak môže spľasnúť.Potom necháme chladnúť na mriežke.
-
6
Ešte teplé kopčeky prerežeme alebo prestrihneme.
-
7
Pripravíme si plnku:Podľa návodu si uvaríme puding a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.Maslo tiež izbovej teploty vymiešame a spojíme s pudingom.
-
8
Pusinky plníme plnkou guľkovačom na zmrzlinu alebo lyžicou.
-
9
Na plnku dáme nastrúhané gaštanové pyré.
-
10
Vrchnáčiky pusiniek naplníme vyšľahanou šľahačkou so stužovačom a vanilkovým cukrom.
-
11
Obe naplnené časti pusiniek spojíme.
-
12
Podávame hneď alebo uložíme do chladničky.Pred podávaním poprášime práškovým cukrom.
puding bude musiet byt iba vanilkovy ...gastanove pyre snad zozeniem .... a nazvem ich gastanove veterniky;-)