Punčovo - orechová torta

sona67 - fotkasona67, 7. marca 2012
Punčovo - orechová torta
Foto: sona67

Torta vznikla kombináciou plniek bez použitia masla, teda maslovej plnky, máme totiž v rodine jedného výmyselníka....

Suroviny

Cesto 1:
6   ks surové
6  PL
1  bal
2  bal
2 - 3  PL
6  PL
Cesto 2:
5  ks surové
1  bal
2  bal
5  PL
5  PL
Plnka punčová:
1
Plnka orechová :
200  g
200  g
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Cesto 1: všetky suroviny vymiešame do penista a vylejeme do tortovej formy, ktorú sme vymastili a vysypali múkou. Po upečení prepolíme, vzniknú nám dva pláty.

  2. 2

    Cesto 2: všetky suroviny vymiešame do penista a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Po upečení a vychladnutí, tento plát rozmrvíme v mise a pridáme marhuľový kompót aj so šťavou, práškový cukor podľa chuti, trocha rumovej arómy a všetko rozmixujeme ponorným mixérom, ak by to bolo suchšie, pridáme trocha sirupu. A máme punčovú plnku.

  3. 3

    Orechová plnka: Pomleté orechy, práškový cukor, rumová aróma a sirup podľa potreby, aby sme mali plnku, ktorá drží vcelku,ale nerozteká sa.

  4. 4

    Spodný plát torty si na tenko natrieme orechovou plnkou, na ňu navrstvíme punčovú plnku a na ňu ešte natrieme zvyšok orechovej plnky, prikryjeme horným plátom, jemne pritlačíme a necháme v chladničke tuhnúť. Pripravíme si čokoládovú polevu, a ozdobíme šľahačkou.

Diskusia k receptu

pacik
Torta pre mňa, neobľubujem krémové plnky, možno by sa dalo zhotoviť aj ako rezy :-)
sona67
pacik - samozrejme, dá sa pouzit plnka na rezy, robievam tak, napriklad na kokosovopuncove rezy...kokosove cesto a plnka je puncova
marijanka712
každý punčový zákusok má u mna prednosť , a preto odkladám a vyskúšam punč taký zvyknem robiť , ale v trocha inej konbinácii...
orchidea
...punč, orechy... samé dobroty... torta je určite vynikajúca, ukladám si.
chapona
vyskúšam = pekná, jednoduchá príprava a v nej samé dobroty
sracz
Tebe veľmi pekne ďakujem za super kombináciu, milá @sona67 a malého výmyselníka pozdravujem za jeho objaviteľské chúťky!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia