Pudingové kysnuté koláče
Pudingovo-tvarohové slimáky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Vynikajúca pochúťka na raňajky,
olovrant alebo ľahkú večeru, ku
káve.
Výborná chuť a vôňa, mäkké aj na
druhý deň, ak vydržia.
16-20 porcií |
50 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Na plnku.
- Do polovice vlažného mlieka pridáme 1 PL cukru, trocha múky, rozdrobíme droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ podľa chuti, rozpustené maslo, zbytok mlieka a cukru, žĺtky, nakysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť.
- Medzitým z mlieka, cukru a vanilkového pudingu uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vmiešame tvaroh. Cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku.
- Cesto rozvaľkáme do obdĺžnika na hrúbku 0,5 cm a rovnomerne rozotrieme plnku. Posypeme hrozienkami.
- Zrolujeme.
- Plech vyložíme papierom na pečenie a potrieme maslom. Zrolované naplnené cesto nakrájame na 1 cm hrubé kolieska, ktoré poukladáme na pripravený plech. Žĺtok, mlieko a med vidličkou vymiešame a potrieme prípravené slimáky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov, pečieme 25 minút do zlatista.
- Po upečení necháme vychladnúť. Dobrú chuť všetkým.