Pudingové kysnuté koláče

Pudingovo-tvarohové slimáky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Vynikajúca pochúťka na raňajky, olovrant alebo ľahkú večeru, ku káve. Výborná chuť a vôňa, mäkké aj na druhý deň, ak vydržia.

16-20
porcií
50 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Na plnku.
  3. Do polovice vlažného mlieka pridáme 1 PL cukru, trocha múky, rozdrobíme droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ podľa chuti, rozpustené maslo, zbytok mlieka a cukru, žĺtky, nakysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť.
  4. Medzitým z mlieka, cukru a vanilkového pudingu uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vmiešame tvaroh. Cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku.
  5. Cesto rozvaľkáme do obdĺžnika na hrúbku 0,5 cm a rovnomerne rozotrieme plnku. Posypeme hrozienkami.
  6. Zrolujeme.
  7. Plech vyložíme papierom na pečenie a potrieme maslom. Zrolované naplnené cesto nakrájame na 1 cm hrubé kolieska, ktoré poukladáme na pripravený plech. Žĺtok, mlieko a med vidličkou vymiešame a potrieme prípravené slimáky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov, pečieme 25 minút do zlatista.
  8. Po upečení necháme vychladnúť. Dobrú chuť všetkým.