Pudingové oválky

Autor receptu: medovnicek

Suroviny

Postup

  1. Do misky nasypeme múku, pridáme cukor, rozmrvené droždie a trocha z celkového množstva mlieka. Necháme vzísť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré necháme v teple vykysnúť. Cca po 45 minútach, cesto rozdelíme na rovnaké kúsky (moje mali cca 60 g), vypracujeme z nich guľky, ktoré necháme znovu cca 20 minút kysnúť. Keď vykysnú, tak každú guľku malým valčekom vyvaľkáme do tvaru oválku (cca 10 x 14 cm). Z jednej užšej strany oválok radielkom narežeme na rovnaké prúžky. Puding bez varenia pripravíme presne podľa návodu. Cca 1 kopcovitú kávovú lyžičku dáme nad narezané prúžky. Tie prehneme rovnomerne cez náplň. Keďže sa s takto naplnenými oválkami horšie manipuluje pri prenášaní na plech, tak som to robila tak, že na plech som dala papier na pečenie, na doske som vyvaľkala oválok, narezala ho a preniesla na plech. Tam som dávala náplň a zahýnala prúžky cesta cez náplň. Takto pripravené oválky potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť. Piekla som na 180 C.