Pudingová bábovka

ejmyejmy - fotkaejmyejmy, 12. septembra 2012
Pudingová bábovka
Foto: ejmyejmy

niečo v kombinovanom štýle

60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
60 g
60 g
10 g
5 g
4  polievkové lyžice horuca
štipka
1
 posekaná
80 g
0,5  litra
2  polievkové lyžice
250  ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto na roládu: 4 žltka vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a horucou vodou do penista, pridame polohrubu muku a prášok do pečiva, vymiešame, na koniec pridáme sneh z bielkov. rozlejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme v dobre vyhriatej rure na 180 st., cca 8-10minut. Ešte horuce cesto vyklopíme, zložíme papier na pečenie z cesta, preložíme na suchú utierku a zvinieme. Necháme vychladnúť. Ja do menšej časti cesta pridávam aj trochu kakaa, a vytváram mramorovaný korpus.

  2. 2

    Po vychladnutí korpusu , cesto rozvinieme, natrieme lekvárom, zvinieme, a krájame rezy. Formu na bábovku vykladáme týmito rezmi. Vnútornú stranu som ja vyložila dlhými piškótami.

  3. 3

    Z mlieka, cukru a vanilkového pudingu si uvaríme hustý puding, do ktorého som zamiešala kocky pomarančovej kôry. Ešte horuci puding vylejeme do vyloženej bábovkovej formy piškotovým cestom. Banán nakrájaný na kolieska vtláčame do pudingu.

  4. 4

    Potom na vrch ukladáme bud rezy piškotovej rolády, alebo piškot, či Be-Be keksov. Necháme vychladnúť. Po vychlanutí ja formu ešte prekryjem alobalom a nechám na noc v chladničke. Na druhý deň vyklopím z formy. Rez môžte ozdobiť šľahačkou, alebo lístkom mäty.

    Pudingová bábovka - obrázok 4

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Jéminenku, toto je paráda! A vystačila si iba s jednou roládou? Asi ju treba nakrájať na tenšie plátky,nie? Myslím,že vyskúšam,vnukom iste pochutí
Ďaľšia do zbierky :-)), škoda, že som nesadla k PC skôr, dnes večer som piekla bábovku k zajtrajším raňajkám :-))
Fantázia....aj ja by som chcela vedieť, na akú hrúbku sa roláda krája a ako sa ukladá do formy. Ten puding potom lejeme pomedzi kolečká rolády?
Krajam natenko, aby rezy boli poddajne, hrube rezy by verne nepkopirovali tvar formy, puding lejem nie vriaci, trichu odstatý, za staleho miešania, chladnejsí, aby roladovemu cestu neublizil. Lejem ako do formy.

Pridaj komentár k receptu: