niečo v kombinovanom štýle
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 4 ks |
|
| 60 g |
|
| 60 g |
|
| 10 g |
|
| 5 g |
|
| 4 polievkové lyžice horuca |
|
| štipka |
|
| 1 |
|
| posekaná |
|
| 80 g |
|
| 0,5 litra |
|
| 2 polievkové lyžice |
|
| 250 ml |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto na roládu: 4 žltka vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a horucou vodou do penista, pridame polohrubu muku a prášok do pečiva, vymiešame, na koniec pridáme sneh z bielkov. rozlejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme v dobre vyhriatej rure na 180 st., cca 8-10minut. Ešte horuce cesto vyklopíme, zložíme papier na pečenie z cesta, preložíme na suchú utierku a zvinieme. Necháme vychladnúť. Ja do menšej časti cesta pridávam aj trochu kakaa, a vytváram mramorovaný korpus.
- 2
Po vychladnutí korpusu , cesto rozvinieme, natrieme lekvárom, zvinieme, a krájame rezy. Formu na bábovku vykladáme týmito rezmi. Vnútornú stranu som ja vyložila dlhými piškótami.
- 3
Z mlieka, cukru a vanilkového pudingu si uvaríme hustý puding, do ktorého som zamiešala kocky pomarančovej kôry. Ešte horuci puding vylejeme do vyloženej bábovkovej formy piškotovým cestom. Banán nakrájaný na kolieska vtláčame do pudingu.
- 4
Potom na vrch ukladáme bud rezy piškotovej rolády, alebo piškot, či Be-Be keksov. Necháme vychladnúť. Po vychlanutí ja formu ešte prekryjem alobalom a nechám na noc v chladničke. Na druhý deň vyklopím z formy. Rez môžte ozdobiť šľahačkou, alebo lístkom mäty.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu