Pudingová bábovka

Autor receptu: ejmyejmy

niečo v kombinovanom štýle

60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cesto na roládu: 4 žltka vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a horucou vodou do penista, pridame polohrubu muku a prášok do pečiva, vymiešame, na koniec pridáme sneh z bielkov. rozlejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme v dobre vyhriatej rure na 180 st., cca 8-10minut. Ešte horuce cesto vyklopíme, zložíme papier na pečenie z cesta, preložíme na suchú utierku a zvinieme. Necháme vychladnúť. Ja do menšej časti cesta pridávam aj trochu kakaa, a vytváram mramorovaný korpus.
  2. Po vychladnutí korpusu , cesto rozvinieme, natrieme lekvárom, zvinieme, a krájame rezy. Formu na bábovku vykladáme týmito rezmi. Vnútornú stranu som ja vyložila dlhými piškótami.
  3. Z mlieka, cukru a vanilkového pudingu si uvaríme hustý puding, do ktorého som zamiešala kocky pomarančovej kôry. Ešte horuci puding vylejeme do vyloženej bábovkovej formy piškotovým cestom. Banán nakrájaný na kolieska vtláčame do pudingu.
  4. Potom na vrch ukladáme bud rezy piškotovej rolády, alebo piškot, či Be-Be keksov. Necháme vychladnúť. Po vychlanutí ja formu ešte prekryjem alobalom a nechám na noc v chladničke. Na druhý deň vyklopím z formy. Rez môžte ozdobiť šľahačkou, alebo lístkom mäty.