Pudingová bábovka z acidofilného mlieka fotorecept
Foto: ivka152
Táto bábovka je jednoducho úžasná! Nieje vôbec suchá,ani presladená.Odporúčam vyskúšať :-)
porcií
príprava
na 180+160 °C
Suroviny
330 g |
|
1 ks |
|
180 g |
|
1 ks |
|
350 ml |
|
2 ks |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
2 KL |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
na vymastenie formy |
|
na vysypanie formy |
|
Postup
-
1
Osobitne zmiešame suché suroviny(múka,PDP,cukor) a mokré(mlieko,vajcia,olej).Všetko spolu poriadne vymiešame-stačí metličkou,pridáme očistené a na kocky pokrájané jablká a cesto rozdelíme na polovicu.Po jednej časti pridáme vanilkový puding...
-
2
...do druhej čokoládový puding a perníkové korenie.
-
3
Formu vymastíme a vysypeme hrubou múkou(mám silikónovú ale aj tak,lepšie sa vyklápa),a môžme začať dávať cesto.Ja som cesto ukladala lyžicou.Najprv vrstva svetlého,potom tmavé..
-
4
...až kým neminieme všetko :-) a môžme dať piecť do vyhriatej rúry na 180°C,asi po 1/2 hodine teplotu znížime na 160°C a dopečieme.
-
5
Upečená :-) mne to trvalo cca hodinu a pol,mám elektrickú rúru,ale treba sledovať.
-
6
Necháme vychladnúť a môžme vyklopiť...
-
7
a samozrejme,čokoláda nesmie chýbať :-D
Neviem prečo sa vám nepodarila,ale ja som ju piekla už niekoľkokrat a vždy bola výborna.vôbec nie pudingoidna ani nič podobne,očom svedčia aj fotky.mam elektrickú rúru
ďakujem, vyskúšaj, oplatí sa.
@ivka152
No, mne sa tiez nepodarila, ale asi viem preco. Nenakockovala som.jablka, ale som ich nastruhala na hrubom struhadle a zrejme bolo privela vody v ceste...