Foto: polovnicka
Toto je náš najobľúbenejší pudingoš..zdroj MMB. Viem asi bude aj tu na vareche takýto recept..ale ja si ho chcem dať do svojej virtuálnej kuchárky.. Zobraziť celý popisToto je náš najobľúbenejší pudingoš..zdroj MMB. Viem asi bude aj tu na vareche takýto recept..ale ja si ho chcem dať do svojej virtuálnej kuchárky.. :-D
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
90 dkg |
|
10 dkg |
|
1 kocka |
|
400 ml |
|
5 PL |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
štipka |
|
2 ks |
|
Plnka: | |
1/2 l |
|
2 bal. |
|
4 PL |
|
25 dkg |
|
25 dkg |
|
Postup
-
1
Z mlieka, cukru a puding. práškov uvaríme hustý puding. Ak robíte z pudingu iného ako Dr. Oeker, odporúčam dať 2,5 balíka! Do mierne vychladnutého pudingu primiešame Palmarín (puding musí byť dostatočne teplý na to, aby sa v nom rozpustilo 25dk margarínu) a kakao, dobre vymiešame a necháme vychladnúť.
- 2
Zo surovín na cesto vypracujeme cestíčko (podrobnejšie vo fotopostupe). Rozdelíme ho na 6 dielov, každý diel rozvaľkáme na obdlžnik, naplníme plnkou a urobíme záviny. Potom splietame po dva záviny do vrkoča, vzniknú 3 pletenky, ktoré dáme na vymastený plech. Potrieme ich olejom. Prikryjeme servítkou a obrúskom a necháme kysnúť (najlepšie v trošičku predhriatej rúre) asi pol hodiny. Pečieme v stredne vyhriatej rúre (170 C) asi 30-40 min.
- 3
Upečený závin potrieme roztopeným maslom
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu