Pstruh na masle s rozmarínom (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Keďže máme teraz pravidelný prísun pstruhov, dokonca aj dnes manžel doniesol, tak sme si ich pripravili na obed :-)

Postup

  1. Pstruhy dobre umyjeme a narežeme.
  2. V kastróliku roztopíme maslo, pridáme rozmarín, krátko orestujeme, aby rozmarín uvoľnil arómu. Po chvíli pridáme citrónovú šťavu, premiešame a odstavíme.
  3. Pstruhy osolíme, okoreníme, posypeme rascou zvonku aj zvnútra, prelejeme pripraveným maslom s rozmarínom, a s citrónovou šťavou zvonku aj zvnútra, a necháme odstáť v chladničke 2 hodinky.
  4. Na panvici si zohrejeme olej s maslom, a pstruhy opekáme z každej strany po 5 minút.
  5. Počas fotenia úvodnej fotky, pstruh zavoňal nášmu kocúrikovi Montymu tak, že hneď priskočil k tanieru a chcel ochutnať, ryby má veľmi rád, keď manžel príde z rybačky s úlovkom, hneď sa objaví a čaká na svoj prídel :-)