Pstruh na masle s rozmarínom (fotorecept)
Autor receptu: monty469
Keďže máme teraz pravidelný prísun pstruhov, dokonca aj dnes manžel doniesol, tak sme
si ich pripravili na obed
:-)
Postup
- Pstruhy dobre umyjeme a narežeme.
- V kastróliku roztopíme maslo, pridáme rozmarín, krátko orestujeme, aby rozmarín uvoľnil arómu. Po chvíli pridáme citrónovú šťavu, premiešame a odstavíme.
- Pstruhy osolíme, okoreníme, posypeme rascou zvonku aj zvnútra, prelejeme pripraveným maslom s rozmarínom, a s citrónovou šťavou zvonku aj zvnútra, a necháme odstáť v chladničke 2 hodinky.
- Na panvici si zohrejeme olej s maslom, a pstruhy opekáme z každej strany po 5 minút.
- Počas fotenia úvodnej fotky, pstruh zavoňal nášmu kocúrikovi Montymu tak, že hneď priskočil k tanieru a chcel ochutnať, ryby má veľmi rád, keď manžel príde z rybačky s úlovkom, hneď sa objaví a čaká na svoj prídel :-)