Psia večera fotorecept

afataga - fotkaafataga, 28. marca 2015
Psia večera (fotorecept)
Foto: afataga

Pridávam pre tých, čo majú takého fajnové psa ako my, alebo ak niekto chce tomu svojmu urobiť radosť. Toto je množstvo na 4 porcie Zobraziť celý popisPridávam pre tých, čo majú takého fajnové psa ako my, alebo ak niekto chce tomu svojmu urobiť radosť. Toto je množstvo na 4 porcie pre psa o hmotnosti cca 24 kg.

4 psie
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Variant 1:
1 kg
200 g
300 ml
100 ml
1 - 2 PL
800 ml
Variant 2:




Postup

  1. 1

    Mäso používam rôzne, teraz som dala 500g krkovičky a 500g kuracích srdiečok, ale dajú sa použiť aj odrezky, chrupavky, kože a pod., alebo časť mäsa môže byť mletá, ak mám chudé mäso, dávam masť, ak je mastné, masť už nedávam

    Psia večera (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca som dala cca 200 ml vody, keď sa začala variť, dala som do nej mäso a za občasného miešania som varila asi 10 min., nemusí byť úplne uvarené a aj tak sa ešte bude variť s ryžou

    Psia večera (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som pol sáčku mrazenej zeleniny, tiež ich striedam, aby nebola stále rovnaká, varila som asi 3 min., ak treba, pridám masť

    Psia večera (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom som pridala ryžu a vločky

    Psia večera (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zaliala som vodou, premiešala, varila som miernym varom zakryté 15 min., potom som vypla sporák a zakryté som nechala ešte na sporáku 20 min. Dala som von chladiť. Máme na 4 dni, potom zas uvarím s cestovinou.

    Psia večera (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mirop
haha, niekedy by asi nebol zle byt psom :) mile
luss44
no kliknem sem, že čo sa skrýva pod takým názvom, a ono nič pre nás, ale pre našich naj...priateľov :) ale dobre si mu navarila, hafanovi :)
helenore
Pozrela som zo zvedavosti, lebo reku kto dal taký názov, či to pre ľudí.
Vidím že predsa len pre hafana, ten sa má. my psa nemáme, zatiaľ -----
mezi
Aký zmysel má mäso a srdcia variť? Pes to zožerie aj surové. A podobne míňať energiu a vodu a čas na varenie zeleniny, ryže, cestovín len pre psa, keď stačí pri varení pre ľudí pridať truchu navyše. Oveľa lepšie je psovi dať tvaroh, fazuľu...
svedka
Psovi surove maso? Niekto tu je dobry psickar :)
alena45
odrezky zbieram do mrazáku a keď idem párkrát do roka k bratrancovi, ktorý má 7 alebo 8 psov, tak ich vyberiem, dám do veľkého hrnca, nasypem zvyšky ryže, cestovín, zalejem vodou a nechám povariť, až sa to vsiakne. Tiež sa idú zabiť za tým. On im dáva len granule.
manya
aj ja som dnes najskôr navarila pre našich havkáčov, máme dvoch krásavcov;
jarunka
Moja priatelka takto varila pre psika 7 rokov. Bol chori.
caterina
Stastny to pes :D Poslem ti aj mojho na veceru, ale len takeho maleho 8 kiloveho westika. Ona by jedla cely den :)
havino
dobre sa staráš, tak to má byť, ked to inak nejde, preto máme psíkov, aby sme sa o nich starali za to, ako nám oni slúžia a lásku dávajú, úprimnú a neobmedzenú
@mezi nie je pes, ako pes, nie každý môže surové mäso a nie každý ho chce, pes musí mať vyrovnanú, pestrú stravu a dôkaz o dobrej varenej strave, ked psík granule odmieta z hoc akého hladiska je jeho kondícia
chválim ťa, vieš ja a moji dvaja v profilovke, dve srdcovky, aj posledné im dám, ale našťastie granule im chutia, ani nie že na šťastie, varila by som im s láskou ako ty, ale naozaj dať im všetky živiny je dôležité a ty to robíš, pohladkaj za mňa labradorku, že má dobrú paničku
1x cucka
terinka55
Máme 3 psích kamarátov, tiež varíme. Podobne.
@svedka , surová strava pre psa je prirodzená, @mezi má pravdu. Viem, o čom hovorím, so psami žijem celý život.
bubaya
Surová strava sa pre psa neodporúča kvôli možnosti nákaze nejakým črevným parazitom, kvôli poverám, že taký pes je agresívnejší, a údajne aj preto, že psi chovaní surovým mäsom vraj smrdia psinou. Zrejme by pes mal smrdieť rybacinou, však ani človek už nesmrdí človečinou.
tatranocka
Máme labradorku a pražského krysaříka (fenku).Dostávajú granule,krátko varené mäso so zeleninou,surové pstruhy a surové kosti na obhrýzanie.Sú zdravé,majú zdravé zuby a srsť ako Nšo-či vlasy;lesklú,hustú a čistú.Pes potrebuje pestrú stravu.
kecemis
Pekne si sa postarala. Budem musiet porozmyslat. Len neviem co ten nas bude robit s tolkim mnozstvom. Ved je toho 10x viac ako jeho vaha.
arka
Pre "svedka", prečítaj si niečo o BARF. Surové mäso pre psov nie je nič zvláštne. Tak ako niektorý pes odmieta akékoľvek granule, niektorý surové... no proste každý má rád niečo iné. My sme napríklad varili a to až 13 rokov. No už je v psom nebíčku.
katkakatulka
Naši dostávajú aj surové mäsko aj varené s cestovinou, ryžou zeleninou, skrátka čo máme. Tak isto aj ten tvaroh a vajíčko.
kakavo
@jozefj , keď nemáš čo do úst, príď, @afataga Ťa určite nenechá hladného a niečo fajného Ti naloží.
Mne sa to náhodou páči, môj pes si takýto obed zaslúži.
rulik
tiež si neviem prestaviť, že by som moju Bischonku kŕmil surovým mäsom
babidka
Dobra vara pre psika :-)Musim sa usmiat - moj vlcik by taku porcijocku schlamstol naraz :-) Niekolko rokov som nasmu psiskovi varila take jedla -naraz aj z 20 kg masa...Pred-varila som iba maso , dala do krabiciek po 1 kg a mrazila . Zvysok som mu robila kazdy den cerstve , nemala som tolko miesta v mraznicke . Surove maso je tiez dobra volba -kto ma lacnejsie maso .Keby som mala takeho maleho "kabelkoveho "psika ako je yorki alebo bisonik , urcite ho nekrmim granulkami :-)
afataga
no uf, som netusila, kolko komentarov bude, pokusim sa odpovedat
@mirop niekedy to tak vonia, ze keby si osolil, aj clovek by zjedol :-)
@luss44 snazim sa :-)
@redakcia nevedela som, dakujem, pozriem
@helenore vrelo doporucujem, ak mate na to doma podmienky
@radost a mas aj pekny kozuch? :-)
@mezi nebudem predsa psovi varit cestoviny s nasimi, kedze pre nas varim v slanej vode a ako na slovo vzaty odbornik by si mal vediet, ze pes nema dostat sol, tvaroh jej davam a obcas aj zltko, nie cele vajce, surovym by som psa nekrmila, tu fazulu jej tiez mam dat surovu?
@svedka ja nie som velmi skuseny chovatel, ale poznam aj takych, co krmia psy surovym masom, ale skuseny chovatel ti povie, ze psa so sklonom k agresii by si nemala krmit surovym, ja ked cistim maso, tak dava na mna pozor a obcas jej kusok dam, ale iba to zhltne, keby som ju tym krmila, myslim, ze by to pohltala a za chvilu by sa to maso pytalo pozriet co vonku noveho :-)
@alena45 keby so mala 8 psov, asi by som im nevarila, taky velky hrniec nemam :-)
@manya som rada, ze nas je viac
@jarunka nasa fenka je zdrava, ale fajnova :-)
@caterina kludne posli, prihodim trosku do hrnca :-)
@havino pekne si to napisala, az som slzu zatlacila :-), mas pravdu s tym krmenim, co by sme pre nich neurobili, zlaty retriever dakuje za pozdrav :-)
@terinka55 ako som pisala vyssie, nemozem jej dat surove, lebo to prehltne a potom by mi samotnu ryzu so zeleninou nejedla
@bubaya pes je pes a nema vonat ako od Diora, nakazy by som sa nebala, aj ked si clovek nemoze byt nikdy isty, surove zltko aj kusok masa jej obcas dam
@tatranocka suhlasim, nasa ryby nechce, uz som pisala vyssie, ze jej davam tvaroh aj zltko, kost len velku spikovu viac-menej na hranie, je zdrava, bude mat 10 rokov, ale beha ako torpedo a hrava je ako steniatko :-)
@kecemis :-) to mas za šelmu?
@arka suhlasim s tebou
@katkakatulka spravne, tiez sa maju dobre, ale len zltko davaj
@kakavo ty mozes prist k mojmu stolu aj so psikom
@rulik ale obcas kusocek jej daj, podla mna to bude mat ako maskrtu
@babidla vlkovi by som dala pol hrnca, ja by som nepopratala do mraznicky 10kg vareneho masa pre psa, vzdy radsej kupim max 3kg, uvarim z kila a hrniec mam v chladnicke 4 dni
tiginko
byť tak tvojim psom @afi mala by som sa určite skvele... Mám v rodine psíčkarov, ktorí pchajú do svojho miláčika ľudskú stravu - rezne, šunky, knedlíky, chleba, zemiaky a čo ja viem čo ešte a od cca ôsmych rokov smrdí nehorázne, je slepý, hluchý, má vypadanú srsť, zuby... potom mám ďalších, ktorí svoju šľachtenú 6 ročnú veľkú aristokratickú dogu od narodenia živia len malými dávkami špeciálnych granúl a je nádherná, voňavá, šťastná a zdravá. A mačke mojej sestry predpísal veterinár kvôli zdraviu len surové (premrazené) morčacie a bravčové mäso, oškvarky a surovú zeleninu...tak si vyberte :-)
afataga
@tiginko tak to prve je ukazka, ako sa nema stravovat pes, chudak havo :-(, k tomu ostatnemu asi tolko, ze mi to pripada ako aj nam ked raz doporucuju jest biele a na par rokov cierne, lebo to biele vas isto zabije a potom zas to cierne nas ide zabit :-), napr. vajcia, mast a pod.
rea1
@afi , mali sme malého shi-tzu, ako dospelý pes vážil 2,5 kila, vážievala som ho na kuchynskej váhe do 3 kíl, prišroubovanej na stenu. :-)) mal rád kuracie prsia, nakrájala som ich na malé kocky, trošku povarila a on sa celý triasol, keď to zavoňal, ani sa z kuchyne nepohol. :-)) žĺtko dostával každú nedeľu k raňajkám. on granule nejedol, mal také zúbky ako noty na bubon, ale mal ich rád, lebo ich s nadšením naháňal po byte.:-) pamätám, že raz, to už manžel vystrájal ako utrhnutý z reťaze, som prišla domov a na kredenc som vyložila tri kuracie prsia. prišiel akože alles o.k. a hovorí: á, budeme mať kuracie prsia? tak som mlčky ukázala prstom a hovorím: jeden syn, druhý syn, vikinko (pes). a ty si urob mastný chleba. ale tento tvoj psí recepis sa mi páči, hovorím, že keď si človek obesí na krk nejaké zvieratko, je jeho povinnosťou starať sa oň najlepšie, ako vie. to zviera sa za to odvďačí. :-)))
caterina
@rea1 :))))) ten mastny chleba ma pobavil ;) ale mas pravdu, prave mi to moje drobca sladko drichme na pravej nohe a nevymenila by som ju za nic :)
leomax
Tak toto by chutilo aj nám (viď prof. foto)!
@afataga , mňa by zaujímalo, prečo dávaš len žĺtko? Ja im miešam do tvarohu aj bielko a ešte sa nesťažovali. Neškodím im?
afataga
@rea1 s tym obesenim mas pravdu a nie len s tym, o.i. zasa si ma pobavila ako to len ty vies :-)
@caterina co mas za trhaca? :-)
@leomax kdesi som to citala, ze pes nema bielko, ale uz nepamatam preco, pogoogli, ak cosi objavis, daj vediet
rea1
@afi , ježišmárja, aké obesenie, koho obesili, kde? kedy? kam? čo som zas napísala? jaj, aha, už som na to prišla, ale fujtajxl, normálne mi teplo ostalo, čo za kravinu som kde zas vypotila. ale však pravdu mám, decko ti povie, kde ho čo bolí ale ten nemý tvár, ten ti nepovie nič, staraj sa, ty si ma sem dovliekla a keď ho máš doma, ani uloviť si veľmi nemá čo. hoci náš niekdajší kocúr (ten, čo sa tak pekne opil), ten občas na balkóne ulovil vrabca alebo lastovičku, s láskou nám svoju korisť (alebo jej časť) položil v chodbe a očakával pochvalu, hladkanie a maškrtku, lebo nám ukázal, ako nás veľmi ľúbi, ulovil a nezožral ale sa podelil. mať domáceho zverka je fajn. :-)
afataga
@rea1 a zas mas pravdu, nasa psia slecna vlani ulovila krtka, ale som jej ho vytriasla z papule a hodila za plot :-)
@leomax tak bud mudry z toho, presne ako pise vyssie @tiginko , cert aby sa v tom vyznal, v tom tvojom linku som sa docitala, ze pes nema jest zeleninu, mne poradil skuseny chovatel, ako mam varit a ze trochu zeleniny treba, no tak ako to je? ani diva svina sa v tom nevyzna
leomax
:-))) @afataga dobre si ma pobavila. Neskôr určite vyhľadám niečo také, podľa čoho nebude naším psíkom škodiť ani zelenina, ani surové žĺtko. Tak si potom vyberieme to, čo nám bude vyhovovať a im chutiť.
babidka
Ja ked mam obavy ci "neuskodi toto jedlo havom ?" tak si rychlo pripomeniem , co vsetko su schopni zjest bez nasledkov ked som s nimi v lese :-) Od kravskych a jelenich hovienok az po uhynuteho a dobre prehniteho smradlaveho diviaka ....a vsetko medzi tym ! Nas vlciak ktory zvracal po psej konzerve ktoru dostal ako darcek od nastevy , si raz dovliekol z nedalekej farmy polozhnitu telaciu hlavu a s laskou ju oblizoval a ozuzlaval dva dni az kym sa mi ju uskokom nepodarilo uchmatnut a hodit do odpadkov .Okrem ukrutneho smradu ktory sa nedal "vyvetrat" ani z dvora to nemalo ziadne nasledky ani pre psa ani pre nas :-)
torticka
ježišikriste, a ja som si myslela, že je to pre ľudí. Keď som čítala ingrediencie, tak som si myslela mňam. A keď som čítala postup, tak som zistila, že je to pre havikov.
mezi
uz viackrat som sa tu vyjadril, ale zda sa , ze opakovanie je matkou mudrosti, tak to zopakujem opat. Toto tu je plocha na napisanie komentara, toto tu nie je plocha na diskusiu. hodne z vas asi nepozna zakladnx rozdiel medzi komentarom a diskusiou. Nerozumiem, preco si tu z toho robite facebook. Komentar znamena zaujat postoj, vyjadrit postoj, kladny alebo zaporny. Nic viac.Na komentar sa nereaguje. Neodvija sa z neho diskusia, nema mat vitaza ani nutkanie mat posledne slovo.
afataga
@leomax teraz si rozosmial ty mna :-), treba lepsie hladat :-)
@babidka pri citani tvojich psich zazitkov som musela nahlas smiat :-), my byvame kusok od lesa, je tu aj luka a vela zveri, ale najviac diviakov, ktore tu samozrejme zanechavaju svoje exrementy a nasa fenka sa v nich obcas s pozitkom vyvala a mozno si aj odje trochu, neviem, potom ju musime drhnut samponom, takze to nahnite maso je proti tomu hotova lahodka :-), psy maju v zaludku ovela agresivnejsie kyseliny ako clovek a tak dokazu bez ujmy stravit vselico
@torticka ved vidim na foto, ze aj ty cosi usate mordujes :-)
parisienne
Mozem poslat mojich dvoch nemeckych ovciakov na veceru? Ale neviem ci by sa potom este chceli vratit :) V kazdom pripade odkladam, o tri mesiace maju narodky tak potom spravim :)
afataga
@parisienne kludne posli, len pre vlky budem musiet vytiahnut vacsi hrniec a kedze nasa fenka nie je kastrovana, neriskovala by som na tvojom mieste :-)
nynuna
Také vařím našemu psovi, má 15 kilo, vařím vždy víc a ještě si dám po porcích do mrazáku, kdybych nestačila uvařit :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia