Psia večera (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Pridávam pre tých, čo majú takého fajnové psa ako my, alebo ak niekto chce tomu svojmu urobiť radosť. Toto je množstvo na 4 porcie pre psa o hmotnosti cca 24 kg.

4 psie
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso používam rôzne, teraz som dala 500g krkovičky a 500g kuracích srdiečok, ale dajú sa použiť aj odrezky, chrupavky, kože a pod., alebo časť mäsa môže byť mletá, ak mám chudé mäso, dávam masť, ak je mastné, masť už nedávam
  2. Do hrnca som dala cca 200 ml vody, keď sa začala variť, dala som do nej mäso a za občasného miešania som varila asi 10 min., nemusí byť úplne uvarené a aj tak sa ešte bude variť s ryžou
  3. Pridala som pol sáčku mrazenej zeleniny, tiež ich striedam, aby nebola stále rovnaká, varila som asi 3 min., ak treba, pridám masť
  4. Potom som pridala ryžu a vločky
  5. Zaliala som vodou, premiešala, varila som miernym varom zakryté 15 min., potom som vypla sporák a zakryté som nechala ešte na sporáku 20 min. Dala som von chladiť. Máme na 4 dni, potom zas uvarím s cestovinou.