Psia večera (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Pridávam pre tých, čo majú takého fajnové psa ako my, alebo ak niekto chce tomu svojmu urobiť radosť. Toto je množstvo na 4 porcie pre psa o hmotnosti cca 24 kg.
4 psie porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso používam rôzne, teraz som dala 500g krkovičky a 500g kuracích srdiečok, ale dajú sa použiť aj odrezky, chrupavky, kože a pod., alebo časť mäsa môže byť mletá, ak mám chudé mäso, dávam masť, ak je mastné, masť už nedávam
- Do hrnca som dala cca 200 ml vody, keď sa začala variť, dala som do nej mäso a za občasného miešania som varila asi 10 min., nemusí byť úplne uvarené a aj tak sa ešte bude variť s ryžou
- Pridala som pol sáčku mrazenej zeleniny, tiež ich striedam, aby nebola stále rovnaká, varila som asi 3 min., ak treba, pridám masť
- Potom som pridala ryžu a vločky
- Zaliala som vodou, premiešala, varila som miernym varom zakryté 15 min., potom som vypla sporák a zakryté som nechala ešte na sporáku 20 min.
Dala som von chladiť.
Máme na 4 dni, potom zas uvarím s cestovinou.