Pšenové placky s mrkvou

Autor receptu: nika8

Tento recept ma zaujal v časopise Food. Dobrá kombinácia surovín, ktoré neobsahujú lepok a sú veľmi chutné.

45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pšeno niekoľkokrát prepláchneme a zalejeme vriacou vodou. Zlejeme a dáme do osolenej vody variť na 20 minút. Potom necháme dôjsť.
  2. Mrkvu očistíme a nastrúhame. Cibuľu olúpeme a nadrobno nakrájame. Lístky koriandra a orechy nasekáme. (ja som čerstvý koriander nemala, použila som sušený)
  3. Pšeno zmiešame s ostatnými ingredienciami a dochutíme. Kto nemôže syr, nemusí ho dávať, chutné sú aj bez neho.
  4. Z cesta tvarujeme placky a opekáme ich v rozpálenom oleji dozlatista.
  5. Podávame s uhorkovým šalátom alebo iným šalátom podľa chuti :). Dobrú chuť.