Pšenové placky s mrkvou
Autor receptu: nika8
Tento recept ma zaujal v časopise Food. Dobrá kombinácia surovín, ktoré neobsahujú
lepok a sú veľmi chutné.
Postup
- Pšeno niekoľkokrát prepláchneme a zalejeme vriacou vodou. Zlejeme a dáme do osolenej vody variť na 20 minút. Potom necháme dôjsť.
- Mrkvu očistíme a nastrúhame. Cibuľu olúpeme a nadrobno nakrájame. Lístky koriandra a orechy nasekáme. (ja som čerstvý koriander nemala, použila som sušený)
- Pšeno zmiešame s ostatnými ingredienciami a dochutíme. Kto nemôže syr, nemusí ho dávať, chutné sú aj bez neho.
- Z cesta tvarujeme placky a opekáme ich v rozpálenom oleji dozlatista.
- Podávame s uhorkovým šalátom alebo iným šalátom podľa chuti :). Dobrú chuť.