Pšeno-ražno-špaldová kaša
Autor receptu: olson
2 porcie |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- V mixéri si rozmixujeme pšeno, špaldovú krupicu, ražné vločky (recept je možne spraviť aj bez mixovania, no kaša vtedy nie je taká jemná). Rozmixované suroviny vložíme do hrnca, zalejeme vodou (0,5l) a za stáleho miešania varíme.
- Po 3-4 min. k surovinám pridáme sušené sójové mlieko a ďalej varíme pokiaľ nám kaša nezačne hustnúť (kaša nemá byť príliš hustá/riedka, toto si regulujeme pridávaním vody). Po zhustnutí kaše treba kašu ochutnať, aby sme sa presvedčili, či sú suroviny dostatočne mäkké. Ak je všetko tak ako má byť, kašu odstavíme a pridáme med a ostatné suroviny - nakrájaný banán, goji, čučoriedky, kivi, kokos, sezamové semená a škoricu. Všetko poriadne zamiešame, aby sa chute všetkých surovín spojili. Na záver pridáme na vrch kaše arašidové maslo na zjemnenie chuti.
- Suroviny je možné obmieňať podľa vašej chuti a fantázie. Prajem dobrú chuť :)
|