Pšenično-ražný chlieb

Autor receptu: glosterka

Veľmi chutný a voňavý chlebík. Keď sa pečie, po celom dome sa šíri jeho vôňa. :-) Stačí len vhodiť suroviny do pekárničky a ona vám ho vykúzli. :-) Toho mlieka sa nebojte, chlebík nemá vôbec mliečnu chuť. Všetky suroviny do seba pekne zapadajú a vytvárajú chlebíkovú mňamku. :-) Tento chlebík sa dá jesť aj sám - namiesto zákusku. ;-)

10-15
porcií
180 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny vložíme do pekárničky chleba.
  2. Navolíme si veľkosť chleba: strednú (750 g) a vypečenie kôrky takú, akú chceme mať. Ďalej si navolíme program č. 5 (celozrnný chlieb).
  3. Po skončení programu (keď je chlebík upečený), môžme chlebík vytiahnúť a dať vychladnúť na mriežku. Chlebík však môžme nechať ešte hodinu v pekárničke (kto má možnosť uchovania v teple) a až po úplnom dokončení ho vytiahneme na mriežku a necháme vychladnúť. Dobrú chuť. :-)