Pšenično-ražný chlieb
Autor receptu: glosterka
Veľmi chutný a voňavý chlebík. Keď sa pečie, po celom dome sa šíri jeho vôňa. :-) Stačí len vhodiť suroviny do pekárničky a ona vám ho vykúzli. :-) Toho mlieka sa nebojte, chlebík nemá vôbec mliečnu chuť. Všetky suroviny do seba pekne zapadajú a vytvárajú chlebíkovú mňamku. :-) Tento chlebík sa dá jesť aj sám - namiesto zákusku. ;-)
10-15 porcií |
180 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetky suroviny vložíme do pekárničky chleba.
- Navolíme si veľkosť chleba: strednú (750 g) a vypečenie kôrky takú, akú chceme mať. Ďalej si navolíme program č. 5 (celozrnný chlieb).
- Po skončení programu (keď je chlebík upečený), môžme chlebík vytiahnúť a dať vychladnúť na mriežku. Chlebík však môžme nechať ešte hodinu v pekárničke (kto má možnosť uchovania v teple) a až po úplnom dokončení ho vytiahneme na mriežku a necháme vychladnúť. Dobrú chuť. :-)