Pšenično-ražné perníčky s orechami (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Prví raz som robila s celozrnej múky a musím povedať,že sú fajn,mäkké a veľmi chutné.
15-20 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Cukor,olej vodu a ned necháme na miernom ohni rozpustiť na sirup.
- Vajcia si v miske vyšľaháme a vlejeme k ním sirup.
- Potom pridáme preosiatú múku,do nej zamiešame salajku a perníkové korenie a pridáme orechy mleté.Zmiešame ,
- a na doske cesto dobré prepracujeme.Necháme aspoň 24 hod.stáť.ked bude stáť aj dlhšie nič sa nestane.
- Potom ho treba vyložiť pár hodín,pred pečením,aby odpočinulo pri izbovej teplote.Cesto prehnetieme ,rozvaľkáme na 4 mm a vykrajujeme rôzné tvary.Pred pečením potrieme rozšľahaným vajičkom a ozdobíme orechom a upečieme .