Pšenično-ražné perníčky s orechami (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Prví raz som robila s celozrnej múky a musím povedať,že sú fajn,mäkké a veľmi chutné.

15-20 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cukor,olej vodu a ned necháme na miernom ohni rozpustiť na sirup.
  2. Vajcia si v miske vyšľaháme a vlejeme k ním sirup.
  3. Potom pridáme preosiatú múku,do nej zamiešame salajku a perníkové korenie a pridáme orechy mleté.Zmiešame ,
  4. a na doske cesto dobré prepracujeme.Necháme aspoň 24 hod.stáť.ked bude stáť aj dlhšie nič sa nestane.
  5. Potom ho treba vyložiť pár hodín,pred pečením,aby odpočinulo pri izbovej teplote.Cesto prehnetieme ,rozvaľkáme na 4 mm a vykrajujeme rôzné tvary.Pred pečením potrieme rozšľahaným vajičkom a ozdobíme orechom a upečieme .