Pšeničné placky fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 7. februára 2014
Pšeničné placky (fotorecept)
Foto: mariamka

Jednoduché placky z pár surovín. Inšpirácia z "Prima-recepty.cz". Sú naozaj variabilné, vhodné ako príloha k polievkam, prívarkom, ale aj ako samostatné ľahké jedlo so Zobraziť celý popisJednoduché placky z pár surovín. Inšpirácia z "Prima-recepty.cz". Sú naozaj variabilné, vhodné ako príloha k polievkam, prívarkom, ale aj ako samostatné ľahké jedlo so zeleninou, syrmi, chuťovkami.. vyskúšajte :)

Suroviny

1 hrnček (250 ml)
2 hrnček (250 ml)
1 - 2 strúčik
 (drvená alebo celá)
1 ks
1 ks
 podľa chuti
podľa potreby na zahustenie
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Ako prvé opražíme nasucho celozrnnú múku, mierne do hneda až chytí orieškovú chuť. Nezabudnite miešať. Zalejeme vodou a necháme stáť, najlepšie cez noc.

    Pšeničné placky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň pridáme ostatné suroviny /pôvodne to bolo naozaj riedke a bez vajca/. Takže pridala som vajíčko a ešte múku na zahustenie, výsledná konzistencia asi ako na zemiakové placky. Vypracujeme.

    Pšeničné placky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A už môžeme vyprážať. Vypražíme klasicky ako zemiakové /môžu sa piecť aj v rúre na plechu, vtedy ale treba použiť menej vody/. Skladáme na servítku, aby sa odsal prebytočný tuk.

    Pšeničné placky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame klasicky ako zemiakové /sú inak na nerozoznanie, možno aj lepšie a jemnejšie/, ako chuťovku, samotné, k polievkam, ako predjedlo, ľahkú večeru so zeleninou, syrom.

    Pšeničné placky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Alebo plnené. Napríklad natrené lučinou, pokladené schwarzwaldskou sunkou, baby-špenátom, plátkami ementálu, dve a dve spojené a nasucho z oboch strán opečené na panvici. Rozkrojíme, podávame, dobrú chuť.

    Pšeničné placky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

luss44
páčia sa mi Tvoje placky, musím ich vyskúšať, lebo ma zaujíma tá chuť, 5*****
mariamka
diky @ ĺuss44 ze si si ich vsimla :) vyzeraju nenapadne, ale chutia skvele, prave tu mal moj mladsi partiu na PS3 ´zblajzli tu misu ani sa nezaprasilo
eviana
Toto môže byť celkom zaujímavá príloha... no ďalší chrobák v mojej hlave... a zasa od Teba cicuš :) A dokonalé foto, klobúk dolu :)
mariamka
@eviana nielen priloha kludne samostatne aj s tymi chrobakmi :) so salatom, dressingom, jak je komu libo :)
eviana
@mariamka , vraj nám raz chrobáky zachránia život - bielkovinová bomba, len či aj tie v našich hlavách nasadené netuším :)
mariamka
@eviana celkom tomu davam nadej, len niekto nas bude musiet "preprogramovat" co je min. na SK big problem :)
janger
Zbadala som v komentoch, ze s chrobakmi, tak som myslela, ze vazne :-). No ale ja som si takmer ista, ze chrobaky, kobylky, cervy, ze to raz bude normalne...Tu sa objavuju uz aj kucharske knihy s receptami s hmyzom. A hmyz sa uz da objednat...Zdroj bielkovin, treba zasytit take mnozstvo ludi. A 'produkcia' nie je nejaka narocna. Ale tvoje placky, @mariamka , vyzeraju chutne, ked som ich zbadala, myslela som, ze su zemiakove.
marianne
na plackach ficim uz permanentne namiesto kysnuteho peciva.,Niekedy ich zrobim ako hustejsie palacinkove cesto bez vajicok,tiez su vyborne.Tieto tiez vyskusam..vyzeraju,ze budu vyborne
kecemis
Uz som vela pocul, ale nevidel. Teraz vidim a vidim, ze musim aj vyskusat.
mariamka
@janger :)) ty to tak seriozne pises, ze mi takmer prisla chut :)) keby tak tie chrobaky predavali zlisovane vo forme slaniny, klobasy, mrkvy, kapusty..., proste nech to tam netrepe tymi nozickami, tak by sa celkom dalo :) ale hej, tiez som citala taketo studie, tejto suroviny je celkom dost, aj doma mi lozia mravce, ani striekanie nepomohlo, ze by som ich zmetala do hrnca? :)) dakujem za koment, placky su ozaj chutne, len trosku zaberu cas s tym macanim muky, ale zas, je to bez roboty :)
afataga
co clovek nevymysli, ked je hnily supat zemiaky :-), vyzeraju byt jedle :-)
afataga
co clovek nevymysli, ked je hnily supat zemiaky :-), vyzeraju byt jedle :-)
afataga
netusim, preco sa koment pridal 2x, myslim ze raz by stacilo
ajvetka
tak ja som recept vyskusala, ked som ich vysmazila, nechutili nam, ale tak cca po polhodke krasne zmakli a dostali uplne uzasnu chut. Stihla som zjest len jednu, vsetky zjedli moje tri deturence a manzel. toto jedlo urcite este uvarim, odporucila som ho aj v rodine
mariamka
@ajvetka dakujem za vyskusanie aj za trpezlivost a doveru, neviem aku muku si dala, ja som ich mala makke a jedle hned, ale vdaka, ze si to nevzdala :) mam radost, ze vam chutilo, deturencom aj polovicke, a diky za osvetu :))
motyka
No krútim hlavou! Čo všetko tie šikovnice nevymyslia. Nemám celozrnú múku, ináč by som to išla zarobiť, aby som to zajtra . Ja mám najradšej jednoduché recepty. A toto by bolo super, aj ako náhrada chleba. Či sa mýlim mariamka? 100% niekedy vyskúšam. A z inej múky to nejde?
mariamka
@motyka presne toto je recept z kategorie "niekedy aj motyka streli" :)) nemam vyskusane ine muky, odvtedy som ich nerobila, mea culpa :) ale vdaka, ze si mi ich pripomenula, mam teraz doma Žitnú chlebovú Babiččina voľba, hned idem zarobit, myslim, ze sa hodia vsetky muky "chleboveho charakteru" a ci sa hodia miesto chleba?, zalezi, cim ich natres a s cim podavas :) ale zasytia urcite..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia