Foto: mariamka
Jednoduché placky z pár surovín. Inšpirácia z "Prima-recepty.cz". Sú naozaj variabilné, vhodné ako príloha k polievkam, prívarkom, ale aj ako samostatné ľahké jedlo so Zobraziť celý popisJednoduché placky z pár surovín. Inšpirácia z "Prima-recepty.cz". Sú naozaj variabilné, vhodné ako príloha k polievkam, prívarkom, ale aj ako samostatné ľahké jedlo so zeleninou, syrmi, chuťovkami.. vyskúšajte :)
Suroviny
1 hrnček (250 ml) |
|
2 hrnček (250 ml) |
|
1 - 2 strúčik |
|
(drvená alebo celá) |
|
|
|
1 ks |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby na zahustenie |
|
na vyprážanie |
|
Postup
-
1
Ako prvé opražíme nasucho celozrnnú múku, mierne do hneda až chytí orieškovú chuť. Nezabudnite miešať. Zalejeme vodou a necháme stáť, najlepšie cez noc.
-
2
Na druhý deň pridáme ostatné suroviny /pôvodne to bolo naozaj riedke a bez vajca/. Takže pridala som vajíčko a ešte múku na zahustenie, výsledná konzistencia asi ako na zemiakové placky. Vypracujeme.
-
3
A už môžeme vyprážať. Vypražíme klasicky ako zemiakové /môžu sa piecť aj v rúre na plechu, vtedy ale treba použiť menej vody/. Skladáme na servítku, aby sa odsal prebytočný tuk.
-
4
Podávame klasicky ako zemiakové /sú inak na nerozoznanie, možno aj lepšie a jemnejšie/, ako chuťovku, samotné, k polievkam, ako predjedlo, ľahkú večeru so zeleninou, syrom.
-
5
Alebo plnené. Napríklad natrené lučinou, pokladené schwarzwaldskou sunkou, baby-špenátom, plátkami ementálu, dve a dve spojené a nasucho z oboch strán opečené na panvici. Rozkrojíme, podávame, dobrú chuť.
@kecemis vyrok hodny Cicera :)))