Pšeničné placky (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Jednoduché placky z pár surovín. Inšpirácia z "Prima-recepty.cz". Sú naozaj variabilné, vhodné ako príloha k polievkam, prívarkom, ale aj ako samostatné ľahké jedlo so zeleninou, syrmi, chuťovkami.. vyskúšajte :)

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé opražíme nasucho celozrnnú múku, mierne do hneda až chytí orieškovú chuť. Nezabudnite miešať. Zalejeme vodou a necháme stáť, najlepšie cez noc.
  2. Na druhý deň pridáme ostatné suroviny /pôvodne to bolo naozaj riedke a bez vajca/. Takže pridala som vajíčko a ešte múku na zahustenie, výsledná konzistencia asi ako na zemiakové placky. Vypracujeme.
  3. A už môžeme vyprážať. Vypražíme klasicky ako zemiakové /môžu sa piecť aj v rúre na plechu, vtedy ale treba použiť menej vody/. Skladáme na servítku, aby sa odsal prebytočný tuk.
  4. Podávame klasicky ako zemiakové /sú inak na nerozoznanie, možno aj lepšie a jemnejšie/, ako chuťovku, samotné, k polievkam, ako predjedlo, ľahkú večeru so zeleninou, syrom.
  5. Alebo plnené. Napríklad natrené lučinou, pokladené schwarzwaldskou sunkou, baby-špenátom, plátkami ementálu, dve a dve spojené a nasucho z oboch strán opečené na panvici. Rozkrojíme, podávame, dobrú chuť.