Prsia plnené špargľou a syrom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zelenú špargľu očistíme a konce odrežeme. Vložíme do vriacej a osolenej vody a necháme povariť. Keď je špargľa polomäkká, vložíme ju do studenej vody s ľadom a rýchlo ochladíme. Na panvičke špargľu urestujeme na masle a dochutíme soľou.
  2. Kuracie prsia pozdĺžne prerežeme tak, aby sme mohli dovnútra vložiť syr a špargľu, ale aby sa prsia neotvorili. Ugrilujeme ich na grile.
  3. Malé baby zemiaky dobre umyjeme a so šupkou uvaríme. Na panvičku dáme olivový olej a baby zemiaky.
  4. Zemiaky necháme opiecť a pred koncom pridáme na polovičky nakrájané olivy, cherry paradajky, čerstvý rozmarín, soľ, plátok citróna a niekoľko plátkov cesnaku.