Provensálske zapekané prsia so zeleninou

pitrb - fotkapitrb, 26. marca 2014
Provensálske zapekané prsia so zeleninou
Foto: pitrb

Tento recept vznikal počas varenia a štýlom, "čo chladnička dala". Výsledok ma milo prekvapil a určite si ho pripravím ešte raz. Je vhodný na Zobraziť celý popisTento recept vznikal počas varenia a štýlom, "čo chladnička dala". Výsledok ma milo prekvapil a určite si ho pripravím ešte raz. Je vhodný na obed aj večeru a nie je s ním žiadna robota. Prajem dobrú chuť.

1
porcia
40 minút
príprava
30 minút
na 250 °C

Suroviny

1 ks
4 - 5 ks
4 - 5 ks
3 ks
1 konzerva
10 ks
3 - 4 vetvičky
4 - 5 lístkov




Postup

  1. 1

    Prsia očistíme (ja som použil z celého kuraťa aj s kosťou) a nasolíme. Uložíme do stredu zapekacej misy. Misu vyložíme papierom na pečenie. Rúru si zatiaľ predhrejeme na 250 stupňov.

  2. 2

    Fazuľové struky a šampiňóny nakrájame na štvrtiny. Paradajky nechávame celé!

    Provensálske zapekané prsia so zeleninou - obrázok 2
  3. 3

    Mäso obložíme zeleninou, (raz umytou) fazuľou a bylinkami. Na záver osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom (cca. 2 PL, môžeme aj trochu podliať vodou). Pečieme približne 20 min zakryté a 10 min odkryté. (najlepšie na grile ak máte). Servírujeme v zapekacej mise. Prajem dobrú chuť.

    Provensálske zapekané prsia so zeleninou - obrázok 3

Diskusia k receptu

eviana
Krásne si navaril, pekne si sa s tým vyhral, veľmi sa mi to popačuje a isto by mi chutilo... 5*
kukulienka71
Provensálske bylinky mám veľmi rada,aj zeleninu, v kombinácii s kuracími prsiami sa tu nič nedá pokaziť,chutná variácia!
rea1
ale áno, vyzerá to chutne a jednoducho, takéto rýchlovky mám rada. ale prečo dávaš do zapekacej misy ten papier? či len aby sa "neprilepilo"? píšem bodíky a vyskúšam, zeleniny sa v mojej chladničke potuluje vždy hromada.
alex37
recept sa mi páči, aj moja dcéra fičí na kuracích prsiach, chlap to síce volá
suché mäso, po akejkoľvek šťavnatej úprave, ukladám *****
evanaaa
Nie zlá kombinácia, ale kde sú provensálske bylinky , alebo korenie? No, nepýtam sa preto, že by mi chýbali, ja tú zmes nemám rada, ale nezdá sa mi, že by tu boli.
pitrb
Provensalska kuchyna je roznoroda a nie vzdy sa v nej nachadzaju prave provensalska zmes. Vyznacuje sa zmesou koreni ktora tam je ale v cerstvom stave. A papier na pecenie koli lepsiemu umyvaniu a duseniu.
bozulka
Ten nápad s papierom v zapekacej mise sa mi páči,to ma ešte nenapadlo.Používam len na plechy...:-) aj recept sa mi páči !!!
dandika1
si prakticky chlap vies sa vynajst papier vyhodis a misa cista- rozumne... recept ulozeny takato kombinacia vyhovuje ,najblizsie vyskusam.Vdaka;;;-
ria25
jednoduchy,nenarocny...super,ukladam a dnes aj navarim,vdaka