Prívarok zo zelených strúčkov

Autor receptu: tinca

Toto je tiež klasika, ale mám rada prívarky, najmä stručkové, takže jeden ponúkam.

3
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvaríme si zemiaky s korením, soľou,bobkovým listom a cesnakom. Stručky si z nálevu scedíme. Keď sú zemiaky mäkké pridáme struky, pomiešame a hneď vlejeme smotanovú alebo mliekovú zátrepku a prevaríme. Dochutíme cukrom a limetovou alebo citrónovou šťavou. Ja ocot nepoužívam na okyslenie. Tak isto nerobím zásmažku. Ak nechceme použiť do zátrepky múku, tak po uvarení zemiakov si zo 10 kociek vidličkou roztlačíme a s tým zahustíme. Potom už vlejeme len čistú smotanu, alebo mlieko. Na záver po odstavení pridáme nasekaný kôpor.
  2. Ako prílohu som urobila jedno stratené vajce, volské oko a opiekla som 1/2 párku.