Foto: miskamm
takúto podobnú dobrotu som jedávala ako malá. Človeku sa často zacnie...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najemno nakrájanú cibuľku, prípadne aj trošku papriky opražíme na masti (ak nemáte masť môžete použiť aj olej). Zalejeme zeleninovým vývarom.
-
2
Pridáme na kúsky nakrájané fazuľové struky a uvaríme. Ak nemáte čerstvé strúčky môžete použiť aj zavarenú fazuľku. Ja pridávam do vody aj trochu sódy bikarbóny, to udrží pôvodnú farbu.
-
3
Múku, mlieko a kyslú smotanu rozmieŠame a stále mieŠania pridáme ku fazuľke. Krátko povaríme a pridáme ocot. Ja pridávam aj malé faŠírky do uvarenej fazuľky a krátko povarím.
-
4
Podávame s varenými zemiakmi alebo so slaným pečivom. ja to rada jedávam aj s volským okom. Dobrú chuť.
www.bostonglobe.com/magazine/2013/09/28/does-baking-soda-de...