Prívarok zo zelenej fazuľky nakyslo

Autor receptu: miskamm

takúto podobnú dobrotu som jedávala ako malá. Človeku sa často zacnie...

2-3
porcie
5 minút
príprava
30-35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najemno nakrájanú cibuľku, prípadne aj trošku papriky opražíme na masti (ak nemáte masť môžete použiť aj olej). Zalejeme zeleninovým vývarom.
  2. Pridáme na kúsky nakrájané fazuľové struky a uvaríme. Ak nemáte čerstvé strúčky môžete použiť aj zavarenú fazuľku. Ja pridávam do vody aj trochu sódy bikarbóny, to udrží pôvodnú farbu.
  3. Múku, mlieko a kyslú smotanu rozmieŠame a stále mieŠania pridáme ku fazuľke. Krátko povaríme a pridáme ocot. Ja pridávam aj malé faŠírky do uvarenej fazuľky a krátko povarím.
  4. Podávame s varenými zemiakmi alebo so slaným pečivom. ja to rada jedávam aj s volským okom. Dobrú chuť.