Prívarok zo zelenej fazuľky nakyslo
Autor receptu: miskamm
takúto podobnú dobrotu som jedávala ako malá. Človeku sa často zacnie...
2-3 porcie |
5 minút príprava |
30-35 minút tepelná úprava |
Postup
- Najemno nakrájanú cibuľku, prípadne aj trošku papriky opražíme na masti (ak nemáte masť môžete použiť aj olej). Zalejeme zeleninovým vývarom.
- Pridáme na kúsky nakrájané fazuľové struky a uvaríme. Ak nemáte čerstvé strúčky môžete použiť aj zavarenú fazuľku. Ja pridávam do vody aj trochu sódy bikarbóny, to udrží pôvodnú farbu.
- Múku, mlieko a kyslú smotanu rozmieŠame a stále mieŠania pridáme ku fazuľke. Krátko povaríme a pridáme ocot. Ja pridávam aj malé faŠírky do uvarenej fazuľky a krátko povarím.
- Podávame s varenými zemiakmi alebo so slaným pečivom. ja to rada jedávam aj s volským okom. Dobrú chuť.