Prírodné teľacie na limetkách

paploska - fotkapaploska, 20. januára 2013
Prírodné teľacie na limetkách
Foto: paploska

Rýchle, chutné. Vyskúšajte :-)

3
porcie
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 lyžička
1 lyžička
3 ks strúčiky
2 lyžice
1 lyžica
2 ks
5 lístkov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny. Najprv si dôkladne odblaníme mäso, naklepeme, osolíme a okoreníme bielym korením.

    Prírodné teľacie na limetkách  - obrázok 1
  2. 2

    Takto pripravené mäsom obalíme v cesnakovej paste.

    Prírodné teľacie na limetkách  - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici zohrejeme olej a rezne sprudka opečieme z oboch strán. Rezne odložíme do tepla. Do výpeku pridáme šťavu z dvoch limetiek, pol dc vody, lístky medovky a cukor. Necháme to povariť asi 5 min. Omáčku dochuťte opatrne soľou a bielym korením. Do omáčky pridáme opečené rezne a ešte cca 10 min. dusíme pod pokrievkou.

    Prírodné teľacie na limetkách  - obrázok 3
  4. 4

    Rezne môžete podávať s chutnou ryžou basmati s hráškom, alebo si pripravte výborný špenát, ktorý nájdete v mojich receptoch. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Teľacina je drahá, už som mala pokušenie kúpiť kúsok, mala som chuť na teľacie na smotane, ale snáď inokedy. S citrónom by som sa bála, ak by bolo kyslé mäso z neho, čo potom? Ale musela by som ochutnať hotové jedlo a potom posúdiť.
ahojte, @jamarlen bola to falošná "sviečková" @evanaaa tým cukrom sa chuť neutralizuje a myslím si, že by ti to určite chutilo :-) ja musím vynechávať kuracinu aj divinu (mám ju od ocka) a tak hľadám rôzne iné druhy mäsa...

Pridaj komentár k receptu: