Prírodné teľacie na limetkách

paploska - fotkapaploska, 20. januára 2013
Prírodné teľacie na limetkách
Foto: paploska

Rýchle, chutné. Vyskúšajte :-)

3
porcie
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 lyžička
1 lyžička
3 ks strúčiky
2 lyžice
1 lyžica
2 ks
5 lístkov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny. Najprv si dôkladne odblaníme mäso, naklepeme, osolíme a okoreníme bielym korením.

    Prírodné teľacie na limetkách  - obrázok 1
  2. 2

    Takto pripravené mäsom obalíme v cesnakovej paste.

    Prírodné teľacie na limetkách  - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici zohrejeme olej a rezne sprudka opečieme z oboch strán. Rezne odložíme do tepla. Do výpeku pridáme šťavu z dvoch limetiek, pol dc vody, lístky medovky a cukor. Necháme to povariť asi 5 min. Omáčku dochuťte opatrne soľou a bielym korením. Do omáčky pridáme opečené rezne a ešte cca 10 min. dusíme pod pokrievkou.

    Prírodné teľacie na limetkách  - obrázok 3
  4. 4

    Rezne môžete podávať s chutnou ryžou basmati s hráškom, alebo si pripravte výborný špenát, ktorý nájdete v mojich receptoch. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
výborné, aj tá kombinácia... cesnaková pasta sa ti nepripekala? akú časť teliatka si použil?
Teľacina je drahá, už som mala pokušenie kúpiť kúsok, mala som chuť na teľacie na smotane, ale snáď inokedy. S citrónom by som sa bála, ak by bolo kyslé mäso z neho, čo potom? Ale musela by som ochutnať hotové jedlo a potom posúdiť.
ahojte, @jamarlen bola to falošná "sviečková" @evanaaa tým cukrom sa chuť neutralizuje a myslím si, že by ti to určite chutilo :-) ja musím vynechávať kuracinu aj divinu (mám ju od ocka) a tak hľadám rôzne iné druhy mäsa...