Prírodné teľacie na limetkách

Autor receptu: paploska

Rýchle, chutné. Vyskúšajte :-)

3
porcie
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny. Najprv si dôkladne odblaníme mäso, naklepeme, osolíme a okoreníme bielym korením.
  2. Takto pripravené mäsom obalíme v cesnakovej paste.
  3. Na panvici zohrejeme olej a rezne sprudka opečieme z oboch strán. Rezne odložíme do tepla. Do výpeku pridáme šťavu z dvoch limetiek, pol dc vody, lístky medovky a cukor. Necháme to povariť asi 5 min. Omáčku dochuťte opatrne soľou a bielym korením. Do omáčky pridáme opečené rezne a ešte cca 10 min. dusíme pod pokrievkou.
  4. Rezne môžete podávať s chutnou ryžou basmati s hráškom, alebo si pripravte výborný špenát, ktorý nájdete v mojich receptoch. Dobrú chuť.