Príprava na vlašský šalát (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Tento sterilizovaný šalát je základ pre vlašský šalát s majonézou, salámom a vajíčkom. Ten pridám na budúce.

12
porcií
200 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si paradajky a cibuľu:
  2. Ďalej si pripravíme mrkvu a papriku:
  3. Nakrájame paradajky
  4. Cibuľu doporučujem čistiť a krájať vonku, inak si poplačete.
  5. Ešte si nakrájame papriku
  6. A mrkvu môžeme nasekať alebo nastrúhať
  7. Všetko spolu zmiešame
  8. Ingrediencie na nálev dáme do hrnca, zohrejeme, aby sa cukor rozpustil a ešte teplým zalejeme zmes zeleniny. Necháme odstáť dve hodiny.
  9. Naplníme poháre
  10. A sterilizujeme na 100 stupňov. Z tejto dávky mi vyšlo 13 trojdecových pohárov.