Príprava na vlašský šalát (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Tento sterilizovaný šalát je základ pre vlašský šalát s majonézou, salámom a vajíčkom. Ten pridám na budúce.
12 porcií |
200 minút príprava |
Postup
- Pripravíme si paradajky a cibuľu:
- Ďalej si pripravíme mrkvu a papriku:
- Nakrájame paradajky
- Cibuľu doporučujem čistiť a krájať vonku, inak si poplačete.
- Ešte si nakrájame papriku
- A mrkvu môžeme nasekať alebo nastrúhať
- Všetko spolu zmiešame
- Ingrediencie na nálev dáme do hrnca, zohrejeme, aby sa cukor rozpustil a ešte teplým zalejeme zmes zeleniny. Necháme odstáť dve hodiny.
- Naplníme poháre
- A sterilizujeme na 100 stupňov. Z tejto dávky mi vyšlo 13 trojdecových pohárov.