Pripečení slimáci
Autor receptu: jody
Alebo obmena kuracieho mäsa v kombinácií - čo chladnička dala...
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Mäso nakrájame na tenké rezne a tie potom ešte po dĺžke na polovicu, aby sme mali pásy na slimáky.
Rovnako pokrájame po dĺžke šunku na polovicu a syr na tretiny.
Všetku zeleninu nakrájame na drobno alebo nastrúhame.
Na plátok mäsa dávame trochu vegety (máličko alebo vôbec, šunka je slaná), petržlenovú vňať, trochu z každej zeleniny, syr, šunku a stočíme "na slimáka" a spojíme špáradlom.
- Zostanuvšiu zeleninu premiešame s troškou oleja a worchesterovou omáčkou. Slimáky poukladáme na plech, lyžičkou na ne povkladáme zvyšok zeleniny a upečieme do chrumkava.
Podávame so zemiakovou kašou a akýmkoľvek zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť.