Princezky fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 3. marca 2013

Pôvodný recept je od @micho z varechy, ale ja som si zmenila plnku....

31 ks
porcií
10 - 15 minút
príprava
30 - 40 minút
na 150 - 130 °C

Suroviny

500 g
260 g palmarín
150 g
2 ks
3 PL
1 ks alebo 10 kvapiek vanilkovej esencie
Plnka:
125 g
100 g
8 PL
25 g
1,5 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny:

    Princezky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z múky, masla, cukru, vajec, kakaa a vanilkovej arómy si vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a cca na hodinu odložíme do chladu. Poznámka: odfotila som práškový cukor, ale pred zmiešaním ma napadlo zmeniť ho na hnedý, ktorý som zomlela na mixéri. Ak ich budem robiť opäť, tak fotku vymením.

    Princezky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzi tým si pripravíme plnku, v 1 1/2 PL horúcej vody rozpustíme instantnú kávu a asi 10g cukru. Zvyšný cukor vymiešame s maslom, najemno postrúhanou čokoládou a sušeným sójovým mliekom. Pridáme vychladenú kávu a spolu zmiešame. Tu už vidieť, že plnka nebola biela od práškového cukru, ale bola do hneda, od hnedého cukru.

    Princezky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po hodine vyberieme cesto z chladu a rozvaľkáme na pomúčenej podložke, rozvaľkáme ho na hrúbku asi 1/2 cm a vykrajujeme okrúhle alebo štvorcové tvary. Ukladáme na plech vyložený čiernou fóliou na pečenie. Ešte surové cesto na plechu popicháme vidličkou a dáme do vyhriatej rúry piecť.

    Princezky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme opatrne aby nám cesto nezhorelo. Po upečení necháme vychladnúť. Upečených som mala 62 ks, t.j. zlepených bolo 31ks.

    Princezky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vychladnuté zlepujeme pripravenou plnkou. Ja som si na plech rozložila polovicu upečených princeziek a snažila som sa na ne rozdeliť plnku, aby som ju mala rovnomerne rozdelenú. Druhou polovicou som ich potom zlepovala.

    Princezky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Sú skutočne lepšie ako kupované. Zlepené som ich odložila do plechovej dózy. Treba ich trochu nechať " odležať " asi tak 3 - 4 dni. Potom sú výborné. Dobrú chuť!

    Princezky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

veve
Recept vyzerá super, hneď by som ho skúsila! A máš super vykrajovačky, možem sa opýtať, kde si ich kúpila?
mariaklara
@veve , tú okrúhlu mám po mojej maminke, tá má už asi 35 -40 rokov, a tá štvorcová je zo sady ( je tam asi 4 alebo 5 vykrajovačiek - len štvorcové ), ktoré mi dcéra na Vianoce darovala a sú z Dedry ( www.dedra.cz )@arielka , @yyyyanulka , ďakujem za komentíky.
dorisa
Princezky milujem....tu nenahraditeľnú chuť. Ak sú aj tieto tvoje keksíky také..tak som nadšená,že mám receptík..ďakujem
lasocka
akurat dnes rano,ked som robila dcere desiatu a kupila BEBE keksy,prišla myšlienka,že na Vareche určite určite najdem recepty na nejake keksiky,sušienky,brumiky...a hops! hned fajný recept.dakujem, vyskušam..Inač myslela som si že tie hranate su krajane radielkom:))
bobox
Páči, páči, páči -isto vyskúšam/e
martamm
Nádherné a určite lepšie, ako z obchodu, upečiem manželovi- maškrtníkovi, on si sladké dopraje :)
evusik
ja som doteraz piekla podla @micho a musím potvrdiť, že sú vynikajúce :-)
mracik9
princezky mám rada od detstva,tak tieto určite vyskúšam aj v tvojej verzii,vydarené sú
elena
Princezky z Pečivární majú kávovú náplň. A nie sú lisované ( teda mastné cesto) , ale vypichované. Zloženie a konzistencia cesta je iná. To je pôvodná receptúra, ktorá vyžaduje odstátie a potom zmäknú.
iva63
Klárika, máme veľmi radi princezky...takže som Ti vďačná za tento krásny recept...máš ich veľmi pekné...ďakujem!
aroooo
robila som pár krát podľa @micho , mne veľmi chutia,mám ešte pár v mrazničke, ukladám aj tento recept
1andy
Môj mlsný manžel určite ocení keď mu ich napečiem do kamiónu na nočné maškrtenie pri šoférovaní
mariaklara
No mňa asi trafí šľak, taký dlhý a ďakovný komentár som tu 15 - 20 min. ťukala a on mi odišiel neviem kam...........................
mariaklara
@cezminaz , @doriska , @violetacamorova , @marianna76 , @lasocka , @bobox , @marti , upeč mu ich, určite sa mu zapáčia...., @katka90 , @mracik9 , neoľutuješ, @ivka , donesiem Ti na stretko, @1andy , tvoj manžel Ťa bude zbožňovať, keď mu ich na cesty upečieš, dôkazom, že sú dobré je @evusik a @aroooo , ale vidím, že @elena je ze Serede a asi pracuje alebo pracovala v seredských pečivárňach, že kupované majú kávovú náplň, ja som tam tú kávu nikdy necítila ani nezavoňala, a mastné vôbec nie sú. Receptúru ak máš lepšiu, tak sem s ňou, budeme ti vďačný. A ak si si nevšimla, tak aj tieto musia trochu odstáť - vyzrieť, aby boli chutné. Lebo čerstvé si trochu tvrdé. Ja si spomínam, že tie kupované boli niekedy také tvrdé, že si človek mihol aj zub vylomiť.......
medovnicek
toto sú keksíky môjho detstva, recept si odkladám a určite si ich upečiem
cupcake
Davno som nebola na Vareche a prave dneska uvidim recept na moje oblubene Princezky. Srdecna vdaka,urcite ich urobim v dohladnej dobe, potesim celu moju rodinu .
oriesok
Jeeeej, tak tento recept ma velmi prijemne prekvapil. :) Ani by mi nenapadlo, ze tu najdem recept na Princezky. :) A... ked tak nad tym rozmyslam, ani neviem preco ma to prekvapilo. Ved tuto kucharky-cukrarky denne prekvapuju svojou zrucnostou a laskou k dobremu jedlu. :) Dakujem Vam velmi pekne za inspiraciu mariaklara. Vyskusam ich dnes alebo zajtra. :) Krasne sviatky prajem.
ywett
tak tie sú krásne, ako dieťa som ich zbožňovala :-)
elysa
tak som ich teda v stredu urobila a teraz sú výborné...
tatranka
Klárika ani neviem,ako som prehliadla tento tvoj ohromný koláčik.Už je v kk.Nebyť toho že som si čítala odozvy na recepty a našla odozvu od @statina nebola by som zablúdila na tento tvoj naozaj fantastický recept. 5*
mariaklara
@tatranka , ja tiež veľa prehliadnem, lebo som sem prestala chodiť, nejako ma to už prestalo baviť, obom vám ďakujem z komentár....:-)))
stanina
Ahoj :o) prosim tě, v receptu máš mouka polohrubá ale na fitce je mouka hladká. Jaká to tedy je? :o) Princezky vypadají fantasticky, ráda bych je upekla, díky. S
miluse
prosím jakou mouku mám dát v receptu je polohrubá a na obrázku je hladká děkuji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia