Foto: mariaklara
Pôvodný recept je od @micho z varechy, ale ja som si zmenila plnku....
porcií
príprava
na 150 - 130 °C
Suroviny
500 g |
|
260 g palmarín |
|
150 g |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
1 ks alebo 10 kvapiek vanilkovej esencie |
|
Plnka: | |
125 g |
|
100 g |
|
8 PL |
|
25 g |
|
1,5 PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny:
-
2
Z múky, masla, cukru, vajec, kakaa a vanilkovej arómy si vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a cca na hodinu odložíme do chladu. Poznámka: odfotila som práškový cukor, ale pred zmiešaním ma napadlo zmeniť ho na hnedý, ktorý som zomlela na mixéri. Ak ich budem robiť opäť, tak fotku vymením.
-
3
Medzi tým si pripravíme plnku, v 1 1/2 PL horúcej vody rozpustíme instantnú kávu a asi 10g cukru. Zvyšný cukor vymiešame s maslom, najemno postrúhanou čokoládou a sušeným sójovým mliekom. Pridáme vychladenú kávu a spolu zmiešame. Tu už vidieť, že plnka nebola biela od práškového cukru, ale bola do hneda, od hnedého cukru.
-
4
Po hodine vyberieme cesto z chladu a rozvaľkáme na pomúčenej podložke, rozvaľkáme ho na hrúbku asi 1/2 cm a vykrajujeme okrúhle alebo štvorcové tvary. Ukladáme na plech vyložený čiernou fóliou na pečenie. Ešte surové cesto na plechu popicháme vidličkou a dáme do vyhriatej rúry piecť.
-
5
Pečieme opatrne aby nám cesto nezhorelo. Po upečení necháme vychladnúť. Upečených som mala 62 ks, t.j. zlepených bolo 31ks.
-
6
Vychladnuté zlepujeme pripravenou plnkou. Ja som si na plech rozložila polovicu upečených princeziek a snažila som sa na ne rozdeliť plnku, aby som ju mala rovnomerne rozdelenú. Druhou polovicou som ich potom zlepovala.
-
7
Sú skutočne lepšie ako kupované. Zlepené som ich odložila do plechovej dózy. Treba ich trochu nechať " odležať " asi tak 3 - 4 dni. Potom sú výborné. Dobrú chuť!
Si naozaj šikulka
Robím ich z polohrubej, ale ak by si ju nemala, nič sa nedeje....:-)