Princezky (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Pôvodný recept je od @micho z varechy, ale ja som si zmenila plnku....

31 ks
porcií
10 - 15 minút
príprava
30 - 40 minút
na 150 - 130 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny:
  2. Z múky, masla, cukru, vajec, kakaa a vanilkovej arómy si vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a cca na hodinu odložíme do chladu. Poznámka: odfotila som práškový cukor, ale pred zmiešaním ma napadlo zmeniť ho na hnedý, ktorý som zomlela na mixéri. Ak ich budem robiť opäť, tak fotku vymením.
  3. Medzi tým si pripravíme plnku, v 1 1/2 PL horúcej vody rozpustíme instantnú kávu a asi 10g cukru. Zvyšný cukor vymiešame s maslom, najemno postrúhanou čokoládou a sušeným sójovým mliekom. Pridáme vychladenú kávu a spolu zmiešame. Tu už vidieť, že plnka nebola biela od práškového cukru, ale bola do hneda, od hnedého cukru.
  4. Po hodine vyberieme cesto z chladu a rozvaľkáme na pomúčenej podložke, rozvaľkáme ho na hrúbku asi 1/2 cm a vykrajujeme okrúhle alebo štvorcové tvary. Ukladáme na plech vyložený čiernou fóliou na pečenie. Ešte surové cesto na plechu popicháme vidličkou a dáme do vyhriatej rúry piecť.
  5. Pečieme opatrne aby nám cesto nezhorelo. Po upečení necháme vychladnúť. Upečených som mala 62 ks, t.j. zlepených bolo 31ks.
  6. Vychladnuté zlepujeme pripravenou plnkou. Ja som si na plech rozložila polovicu upečených princeziek a snažila som sa na ne rozdeliť plnku, aby som ju mala rovnomerne rozdelenú. Druhou polovicou som ich potom zlepovala.
  7. Sú skutočne lepšie ako kupované. Zlepené som ich odložila do plechovej dózy. Treba ich trochu nechať " odležať " asi tak 3 - 4 dni. Potom sú výborné. Dobrú chuť!