Prekvapené zemiaky

Autor receptu: martina34

Chutné sacharidové jedlo, sýte a nenáročné.

6
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Karfiol si pripravíme na pare do polomäkka. Očistíme si zemiaky a nakrájame ich na kolieska. Tiež si pokrájame cibuľku aj s vňaťou, papriku a aj šampiňóny.
  2. Pekáč na pečenie si vymastíme olivovým olejom. Poukladáme polovicu zemiakov, posypeme troškou soli, na to dáme nasekanú cibuľku, papriku a šampiňóny, polovicu z celého množstva, tiež posypeme troškou soli. Na to uložíme karfiol, ktorý si rozoberieme na malé ružičky, posolíme a naň dáme druhú polovicu cibuľky, papriky a šampiňónov, ochutíme soľou a prikryjeme zvyšnými zemiakmi. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov asi na 30 minút.
  3. Pripravíme si zálievku: kyslú smotanu a syr si rozmiešame so štipkou soli a čili korením. Po 30 minútach pečenia celú zmes zalejeme smotanou a pečieme 10 - 15 minút. Podávame so zeleninkou najlepšie čerstvou.