Vaječná praženica
Praženica s ovsenými vločkami (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Ovsené vločky mnoho ľudí konzumuje denne. V kombinácii s vajíčkami ide o veľmi chutné a sýte jedlo, ktoré je aj zdravé.* V takejto podobe ho často zjedia aj ľudia, ktorí inak vločky "nemusia".
15 (+ namáčanie) minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Vločky zalejeme studenou vodou a necháme 2 hodiny stáť. Môžeme ich nechať bobtnať aj dlhšie, jedlo bude skôr hotové. Vody dáme asi 1 cm nad vločky. Ak by počas namáčania voda vsiakla, trošička ešte dolejeme.
- Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
- Pridáme vločky a za stáleho miešania restujeme do zmäknutia. Ak sa vločky namáčali dlhšie, budú veľmi rýchlo mäkké (okolo 3 minút).
- Pridáme vajíčka, osolíme a za stáleho miešania necháme vajcia zraziť.
- Podávame posypané pažítkou.