Vaječná praženica

Praženica s ovsenými vločkami (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Ovsené vločky mnoho ľudí konzumuje denne. V kombinácii s vajíčkami ide o veľmi chutné a sýte jedlo, ktoré je aj zdravé.* V takejto podobe ho často zjedia aj ľudia, ktorí inak vločky "nemusia".

15 (+ namáčanie) minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vločky zalejeme studenou vodou a necháme 2 hodiny stáť. Môžeme ich nechať bobtnať aj dlhšie, jedlo bude skôr hotové. Vody dáme asi 1 cm nad vločky. Ak by počas namáčania voda vsiakla, trošička ešte dolejeme.
  2. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
  3. Pridáme vločky a za stáleho miešania restujeme do zmäknutia. Ak sa vločky namáčali dlhšie, budú veľmi rýchlo mäkké (okolo 3 minút).
  4. Pridáme vajíčka, osolíme a za stáleho miešania necháme vajcia zraziť.
  5. Podávame posypané pažítkou.