Praženica s chorizom a jadrovníkmi paprík fotorecept
Už dávno som nepridal svoj recept na využitie jadrovníkov „srdiečok“ paprík, špeciality mojej kuchyne. Tentoraz som chcel mojej krajšej polovičke „zatokať, i pokurizovať, alebo Zobraziť celý popisUž dávno som nepridal svoj recept na využitie jadrovníkov „srdiečok“ paprík, špeciality mojej kuchyne. Tentoraz som chcel mojej krajšej polovičke „zatokať, i pokurizovať, alebo ako košickí šráci zvyknú poznamenávať, rucic flanca“! Preto raňajková praženica s troškou obmeny, v podobe španielskeho (ale aj portugalského, či aj mexického) chorizo sarta, t. j. bravčovej klobásy s cesnakom a údenou mletou paprikou. Suchšia a tvrdšia klobása tepelnou úpravou získa na jemnosti a dodá praženici úžasnú chuť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2-3 PL (alebo rastlinný) |
|
240-250 ml |
|
6-7 ks |
|
120-150 ml (aj s vňaťou) |
|
podľa potreby |
|
5-6 ks |
|
podľa potreby |
|
2-3 PL |
|
120-150 g (údená klobása) |
|
2-3 PL |
|
240-250 ml |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Takto vyzerali komponenty voňavej chutnej dobroty na začiatku.
-
2
Do panvice s olejom som vložil pokrájanú cibuľu, zelerové stonky aj s „pierkami“ a jadrovníky (srdiečka) veľkých hrubostenných červených a zelených paprík.
-
3
Podusil do mäkka, dochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením (čMČK), pridal pokrájanú klobásu chorizo.
-
4
Premiešal, nechal ho 2-3 minúty ohriať na prevádzkovú teplotu a vylepšil krémovým syrom.
-
5
Vajíčka s „orechom“ pokrájaného masla to všetko náležite zahustili a
-
6
hojne posypané lístočkami petržlenovej vňate, „friško“ za horúca, som mohol podávať.
-
7
Agawe u susedovcov pred dvomi mesiacami „vyrazilo“ takýto „drúk s odnožami“ predpokladaných kvetov, ale podnes sme sa ich nedočkali.
-
8
Doniesol som si rebrík a z neho pre Vás zhotovil záber na tobolky, z ktorých vyrástli dajaké „fúziky“, ako je vidno na prostriedku hornej časti fotografie. Asi to už bude od neho všetko!
Tiež praženica:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
rastlina potom ale uhynie
Tequily nebo mezcalu se ti zachtělo?! haha Sa robí zo šťávy rostliny, kvety sú pro včelky a podobné zvířátka. vinoteka.dios.cz/palenky-z-agave-katskup16.php...
Super! Bylo by zajímavé ochutnat medík od takých včeliek, hmmm
Agáve je krásná rostlina, jen jak nabude velikosti, je s ní v našich podmínkách těžká manipulace. Její pichlavé trny jsou zákeřná výbava. Mezi námi, končit květem je sice smutné, ale krásné!
mne obcas vykvitne v skalke skalna ruza a potom tiez uhynie, sice to nie je agave, ale tiez sukulent