Pórovo-šampiňónové-tofu rizoto/špagety

Autor receptu: janikbj

Bleskovka, nenáročná na čas a suroviny

Suroviny

Postup

  1. Jedlo naozaj nenáročné na suroviny :-) Tofu si nakrájame na kocky, pór na kolieska (alebo polkolieska), šampiňóny na plátky. Tofu namarinujeme: pokropíme sójovou omáčkou a pridáme korenie podľa chuti. necháme cca 30 min postáť (čím dlhšie, tým lepšie,ale to ja väčšinou nemám čas)
  2. V hlbšej teflón. panavici alebo woku rozpálime trochu oleja a namarinované tofu na ňom opečieme do zlata. Opečené tofu vyberieme a odložíme bokom. Na panvicu dáme pór a šampiňony,môžeme chvíľu poopekať, trošku podlejeme vodou, osolíme, ochutíme bujónom alebo čímkoľvek, čo používame na ochutenie a prikryté dusíme,kým nie sú huby a pór hotové (ja mám radšej trošku chrumkavé, nie úplne domäkka).
  3. Nemáme radi suché rizoto,takže podlievam viac, nech sa urobí dosť šťavy. Ku udusenej zmesy pridáme opečené tofu.
  4. Hotovú zmes zmiešame s dusenou ryžou na rizoto alebo s uvarenými špagetami. Nakoniec posypeme strúhaným syrom. (príp. odporúčam vyskúšať ďalšie variácie na spôsob rizota - s uvarenými krúpkami alebo tarhoňou :-)