Pórovo-šampiňónové-tofu rizoto/špagety
Autor receptu: janikbj
Bleskovka, nenáročná na čas a suroviny
Postup
- Jedlo naozaj nenáročné na suroviny :-)
Tofu si nakrájame na kocky, pór na kolieska (alebo polkolieska), šampiňóny na plátky.
Tofu namarinujeme: pokropíme sójovou omáčkou a pridáme korenie podľa chuti. necháme cca 30 min postáť (čím dlhšie, tým lepšie,ale to ja väčšinou nemám čas)
- V hlbšej teflón. panavici alebo woku rozpálime trochu oleja a namarinované tofu na ňom opečieme do zlata. Opečené tofu vyberieme a odložíme bokom. Na panvicu dáme pór a šampiňony,môžeme chvíľu poopekať, trošku podlejeme vodou, osolíme, ochutíme bujónom alebo čímkoľvek, čo používame na ochutenie a prikryté dusíme,kým nie sú huby a pór hotové (ja mám radšej trošku chrumkavé, nie úplne domäkka).
- Nemáme radi suché rizoto,takže podlievam viac, nech sa urobí dosť šťavy.
Ku udusenej zmesy pridáme opečené tofu.
- Hotovú zmes zmiešame s dusenou ryžou na rizoto alebo s uvarenými špagetami. Nakoniec posypeme strúhaným syrom.
(príp. odporúčam vyskúšať ďalšie variácie na spôsob rizota - s uvarenými krúpkami alebo tarhoňou :-)