Pomarančový koláč s cmarom
Autor receptu: gabculka
Recept pochádza z knihy Pečieme s láskou 6 - expres recepty do 20 minút. Na recepte ma zaujalo použitie cmaru, nakoľko koláčiky s touto surovinou sú vždy výborné.
20 minút príprava |
50 minút na 160 °C |
Postup
- Na pokvapkanie uvedieme za stáleho miešania pomarančovú šťavu, cukor a pomarančovú kôru do varu a necháme asi 5 minút povariť. Potom pomarančový sirup odložíme na neskoršie použitie.
- Na prípravu cesta zmiešame v mise múku a kypriaci prášok. Pridáme cukor, vanilkový cukor, vajcia, maslo alebo margarín a cmar. Prísady spracujeme elektrický šľahačom najskôr na najnižšom, potom na najvyššom stupni do hladka.
- Ručne vmiešame pomarančovú kôru. Ja som pre farebnosť nedala pomarančovú kôru ale kandizované ovocie.
- Cesto nalejeme do vymastenej, múkou vysypanej formy a uhladíme. Ja mám silikónovú formu, takže mastenie a múčenie odpadáva. Formu vložíme do rúry a pečieme.
- Hotový koláč popichápe špajdľou a pomocou lyžice pokvapkáme pripraveným pomarančovým sirupom. Necháme asi 10 minút chladnúť, potom uvoľníme z formy. Priznám sa, ja som tento krok vynechala a aj tak zmizol koláčik zo stola....