Pomarančovo– snehový koláč
Autor receptu: redakcia
Postup- Maslo a hladkú múku spracujeme
na mrveničku, pridáme
studenú vodu a vymiesime
dohladka. Zabalíme
do mikroténu a dáme schladiť.
- Vychladené cesto rozvaľkáme,
vystelieme ním
formu a dáme predpiecť
na 10–15 minút.
- Medzitým
zohrejeme pomarančový
džús s cukrom, pridáme
strúhanú kôru a šťavu
z pomarančov a citróna, pridáme
maizenu vymiešanú
so 150 ml studenej vody na
pastu a ešte spolu zohrejeme.
- Odtiahneme, primiešame
žĺtky, maslo a navrstvíme
na predpečený korpus.
Bielky vyšľaháme na tuhý
sneh a postupne do nich
zašľaháme cukor.
- Ozdobne
nastriekame na koláč kopčeky,
pomedzi ne dáme po
kúsku kandizovaného pomaranča,
jemne poprášime štipkou
škorice a zapečieme
doružova.
|