Foto: petravoska
Recept vznikol úpravou receptu na citrónovú tortu.
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
125 g |
|
125 g |
|
6 ks |
|
3 PL |
|
0,5 bal. |
|
Plnka: | |
0,5 l |
|
0,4 l |
|
3-4 PL |
|
100 ml |
|
z polovice citróna |
|
na 0,5 l tekutiny |
|
Zdobenie: | |
150-200 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vajcia vyšľaháme s cukrom a pridáme múku s práškom do pečiva, strúhankou a kakaom. Cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme 40 min. pri 170 stupňoch.
- 2
Pomarančovú a citrónovú šťavu (môže v nej byť aj trochu dužiny z pomaranča, prípadne trochu pomarančové sirupu) vymiešame s cukrom a spojíme s mliekom. Podľa návodu pripravíme želatínu, ktorú spojíme s mliečnou zmesou a necháme stuhnúť. Do stuhnutej želatíny primiršame vyšľahanú šľahačku so smetafixom. Korpus si rozrežeme na tri časti. Plnku rozdelíme na polovicu a natrieme medzi jednotlivé časti korpusu.
- 3
Opäť vložíme do chladničky, kde plnka v torte stuhne. Ja tortu nechávam cez noc v chladničke. Po vybratí zdobíme šľahačkou a podľa chuti a vlastných predstáv.
- 4
takto som ju ozdobila ja:
- 5
a takto vyzerala v reze:
- 2
Diskusia k receptu