Pomarančová torta

petravoska - fotkapetravoska, 20. apríla 2011

Recept vznikol úpravou receptu na citrónovú tortu.

Suroviny

Cesto:
200 g
125 g
125 g
6 ks
3 PL
0,5 bal.
Plnka:
0,5 l
0,4 l
3-4 PL
100 ml
z polovice citróna
na 0,5 l tekutiny
Zdobenie:
150-200 ml

Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme s cukrom a pridáme múku s práškom do pečiva, strúhankou a kakaom. Cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme 40 min. pri 170 stupňoch.

  2. 2

    Pomarančovú a citrónovú šťavu (môže v nej byť aj trochu dužiny z pomaranča, prípadne trochu pomarančové sirupu) vymiešame s cukrom a spojíme s mliekom. Podľa návodu pripravíme želatínu, ktorú spojíme s mliečnou zmesou a necháme stuhnúť. Do stuhnutej želatíny primiršame vyšľahanú šľahačku so smetafixom. Korpus si rozrežeme na tri časti. Plnku rozdelíme na polovicu a natrieme medzi jednotlivé časti korpusu.

    Pomarančová torta - obrázok 2
  3. 3

    Opäť vložíme do chladničky, kde plnka v torte stuhne. Ja tortu nechávam cez noc v chladničke. Po vybratí zdobíme šľahačkou a podľa chuti a vlastných predstáv.

    Pomarančová torta - obrázok 3
  4. 4

    takto som ju ozdobila ja:

    Pomarančová torta - obrázok 4
  5. 5

    a takto vyzerala v reze:

    Pomarančová torta - obrázok 5

Diskusia k receptu

marianne69
...vyzera a chuti urcite vyborne a ani nie tak zlozito...urcite pri nejakej prilezitosti spravim,vyzera tak letno:-)
marcy
vyzerá tak nadýchane,dala by som si ku kávičke :-) moja úchylka - v každej torte chcem pikatný džem :O))))
janger
Vyzera to taka lahucka, svieza torticka :-). Recept si odkladam.
cica2
tiež sa mi páči, je krásna a taká svieža, vďaka za receptík:))
petravoska
dakujem za komentare, je ozaj svieza. plnka je lahka, lebo v nej nie je maslo. slahacka sice nie je bez tuku :), ale oproti maslu ho ma predsa len menej. :)
evanaaa
Pomarančová príchuť môže byť dobrá a tá šľahačková plnka ešte viac. Musí tam byť tá strúhanka, keď je tam už múka, alebo by som ju mohla nahradiť celozrnnou múkou? Nebolo by to tuhé potom?
petravoska
@evanaaa , v tomto recepte, treba tuhsie cesto, lebo ta plnka vela vazi, ked si vezmes, tak pol kila min. a slahacka je stavnata, takze keby si urobila velmi jemne cesto tak by sa ti rozmocilo a spadlo by, ale to je len pocit zo slova struhanka, inak to vobec necitit a mne osobne to chuti take ake to je, ale ako sa hovori, experimentovanie prinasa nove skryte moznosti :). skusila by som najprv povodny recept a porpipade potom ho vylepsovala :)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha