Poľské lazanki ako ich robím ja
Autor receptu: drobcek19
Tento recept mam od mojjich zlatych polskych kolegyn, obsahuje plnku ktora sa v
polskej kuchyni vyuziva na viacero jedal ako su napr. kapustove krokety alebo plnene
pirohy.
4 porcie |
5 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibulku si nakrajame na drobno a dame na panvicu s olejom usmazit do sklovita. POtom pridame odkvapkanu kyslu kapustu, trosku podlejeme vodou a dusime. Posolime a pokorenime. Obcas premiesame, skontrolujeme ci nie je este kapusta makka, kazdy ma rad inu takze podla svojej chuti.
- Kym sa nam kapusta dusi nakrajame si sampiony na male kocky.
- Do skoro makkej kapusty pridame sampiony a spolu premiesame a nechame spolu dusit. Mali by sa udusit osobitne, ked mam viac casu tak ich robim tak ale nie je v tom podla mna velky rozdiel( v tedy ich osmazime na cibulke a zmiesame do makkej hotovej kapusty)
- Za takych 10-15 min su hotove, odstavime, uvarime si cestoviny v slanej vode a premiesame s hotovou plnkou a mozeme papat.
Ja som zvolila hrube rezance tie mi najviac chutia ale mozete pouzit aj ine.
Dobru chut:-)