Polievka zo sladkých zemiakov (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Inšpiráciu mám z časopisu "Kalorienarme Rezepte", zameraného na jedlá s malým množstvom kalórií... Light suroviny som však nahradila ich "plnými" verziami. Polievka je krémová, zľahka pikantná a sladko-kyselkavá.

6
porcií
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme suroviny na polievku - cibuľu nakrájame na drobno, zázvor postrúhame, zemiaky pokrájame na menšie časti.
  2. Do hrnca dáme olej a opražíme na ňom cibuľu a postrúhaný zázvor, približne 5 minút. Pridáme aj curry pastu a soľ, oprážame ďalšiu minútu.
  3. Následne zmes zalejeme vývarom (príp. vodou), pridáme aj kokosové mlieko a zemiaky. Varíme na strednom plameni cca 20 minút.
  4. Keď sa polievka dovarí, obsah hrnca rozmixujeme. Pred podávaním ju dochutíme limetkovou šťavou.
  5. Na záver si ešte podľa chuti pridáme koriandrovú pastu.