Polievka zo sladkých zemiakov (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Inšpiráciu mám z časopisu "Kalorienarme Rezepte", zameraného na jedlá s malým množstvom kalórií... Light suroviny som však nahradila ich "plnými" verziami. Polievka je krémová, zľahka pikantná a sladko-kyselkavá.
6 porcií |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme suroviny na polievku - cibuľu nakrájame na drobno, zázvor postrúhame, zemiaky pokrájame na menšie časti.
- Do hrnca dáme olej a opražíme na ňom cibuľu a postrúhaný zázvor, približne 5 minút. Pridáme aj curry pastu a soľ, oprážame ďalšiu minútu.
- Následne zmes zalejeme vývarom (príp. vodou), pridáme aj kokosové mlieko a zemiaky. Varíme na strednom plameni cca 20 minút.
- Keď sa polievka dovarí, obsah hrnca rozmixujeme. Pred podávaním ju dochutíme limetkovou šťavou.
- Na záver si ešte podľa chuti pridáme koriandrovú pastu.