Polievka z ružičkového kelu

redakcia - fotkaredakcia, 9. septembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
2 PL
1 PL
2 strúčiky
2 krajce




Postup

  1. 1

    Očistený kel umyjeme, vložíme do 1 l vody, osolíme, okoreníme, prisypeme rascu a uvaríme. Z oleja a múky pripravíme svetlú zápražku, pridáme do nej pretlačený cesnak a za stáleho miešania chvíľu pražíme.

  2. 2

    Zalejeme pohárom studenej vody a rozmiešané vlejeme do polievky. Krátko povaríme a nakoniec ochutíme majoránom. Chlieb pokrájame na malé kocky, nasucho ich opražíme na tefl ónovej panvici.

  3. 3

    Pred podávaním ich vsypeme do polievky.

Diskusia k receptu

Vymazať
adrianal
Ja som este pridala "Aromat"( dochucovadlo z Rakus.), stipocku vegety a polievku rozmixovala, a vyzera, vonia a chuti to vyborne. Tak dik, za tip na dnesny obed:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia