4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistený kel umyjeme, vložíme do 1 l vody, osolíme, okoreníme, prisypeme rascu a uvaríme. Z oleja a múky pripravíme svetlú zápražku, pridáme do nej pretlačený cesnak a za stáleho miešania chvíľu pražíme.
- 2
Zalejeme pohárom studenej vody a rozmiešané vlejeme do polievky. Krátko povaríme a nakoniec ochutíme majoránom. Chlieb pokrájame na malé kocky, nasucho ich opražíme na tefl ónovej panvici.
- 3
Pred podávaním ich vsypeme do polievky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu