Foto: janger
Pre milovnikov ruzickoveho kelu... A pre tych ostatnych tiez. Ked ochutnate tuto polievku, tak sa vam iste bude pacit.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 liter |
|
100 ml |
|
1 pol.lyzica |
|
podla chuti |
|
podla chuti |
|
2 pol.lyzice |
|
2 pol.lyzice |
|
4 pol.lyzice, (nemusia byt) |
|
Postup
-
1
Ocistime zemiaky, kel, cibulu, cesnak.
-
2
V hrnci dame rozpalit olej a par minut posmazime na nom pokrajanu cibulu.
-
3
Cast kelu (na kazdu porciu par kuskov) dame na chvilku povarit v osolenej vode. Ostatny kel pokrajame na male kusky.
- 4
Zemiaky (pokrajane na male kocky) a posekany cesnak dame k cibuli. Pridame lyzicu kari korenia a par minut na slabom ohni osmazime.
- 5
Pridame na kusky pokrajany kel.
- 6
Zalejeme to litrom horuceho zeleninoveho bujonu (spravila som ho z dvoch kociek) a smotanou na varenie. Povarime asi 10 minut.
- 7
Rozmixujeme to ponornym mixerom. Pridame mlete korenie a podla chuti sol. Ja som nesolila, lebo bujon bol uz soleny.
- 8
Na panvici si nasucho osmazime posekane mandle.
- 9
Polievku dame do misky (na tanier), pridame do toho par kuskov kelu, ktory sme varili zvlast. Je potom v tej polievke aj do coho zahryznut. Posypeme to oprazenymi mandlami a pripadne krutonmi. Dobru chut!
- 10
Na zemlicky k polievke ma inspiroval recept od @michsamant: http://varecha.pravda.sk/recepty/chlebove-pagace-s-cmarom-fotorecept/13004-pouzi.html
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
@stuvik , nemas za co. Mna vzdy strasne potesi hlavne to, ak niekomu chuti :-). Ahojcek.
Na slaninke som opražila cibuľu, neskôr cesnak, zasypala kari korením a trochou kurkumy ešte navyše, trochu rasce, pridala zemiaky a mrkvu a v polovici varenia na štvrtinky ružičkový kel. Zahustila som strúhaničkou a polievka bola naozaj vynikajúca. Vývary nepoužívam, bolo tam dostatok ingrediencií, ktoré polievku ochutia. Mala krásnu farbu zlatistú aj na pohľad. Na tanieri som ochutila Eros Pistom, ako je mojím zvykom.
Takže som síce robila po svojom, ale to kari korenie by ma bez tohto receptu nenapadlo, tak dík.
Na Vareche je aj to fajn, ze sa inspirujeme aj takymto sposobom, vyskusame napriklad pouzit koreninu, ktoru by nam inak nenapadlo v takej kombinacii pouzit. Som rada, ze som aspon trosku prispela k tvojej dobrej polievke ☺. Dakujem, ze si dala vediet. Ked ju budem robit, ja zase vyskusam nieco z toho, co si spomenula ty.
Pozdravujem.