Foto: timara
Vždy som chcela vyskúšať krémové šapiňóny do nejakého receptu a tiež som chcela ochutnať šampiňónovu krémovú polievku so smotanou a tak som spojila oboje. Zobraziť celý popisVždy som chcela vyskúšať krémové šapiňóny do nejakého receptu a tiež som chcela ochutnať šampiňónovu krémovú polievku so smotanou a tak som spojila oboje. Prečítala som viac receptov na krémové šampiňónové polievky a vznikla táto krémová na kyslo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masle orestujeme na drobno nakrájanú šalotku, potom pridáme nakrájané šampiňóny (2-3 kusy si odložíme bokom), na drobno nakrájaný cesnak a ak chceme mať polievku viac zahustenú aj na drobno nakrájaný malý zemiak. Všetko pokvapkáme citrónom a zalejeme bielym vínom. Prilejeme vývar a asi 10 minút dusíme.
- 2
V prípade potreby ešte podlejeme vývarom. Všetko rozmixujeme, prilejeme smotanu a už iba prehrejeme - smotana už nemá zovrieť. Okoreníme, osolíme, podľa chuti pridáme ešte šťavu z citróna.
- 3
Šampiňóny, ktoré sme si odložili nakrájame na plátky a na troške masla okorenené a osolené opečieme z oboch strán. Pri servírovaní opečenými plátkami šampiňónov dozdobíme polievku. Na záver posypeme čerstvou petržlenovou vňaťkou a podávame so slnečnicovými chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu