Polievka z krémových šampiňónov na kyslo

timara - fotkatimara, 10. apríla 2013
Polievka z krémových šampiňónov na kyslo
Foto: timara

Vždy som chcela vyskúšať krémové šapiňóny do nejakého receptu a tiež som chcela ochutnať šampiňónovu krémovú polievku so smotanou a tak som spojila oboje. Zobraziť celý popisVždy som chcela vyskúšať krémové šapiňóny do nejakého receptu a tiež som chcela ochutnať šampiňónovu krémovú polievku so smotanou a tak som spojila oboje. Prečítala som viac receptov na krémové šampiňónové polievky a vznikla táto krémová na kyslo.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Na masle orestujeme na drobno nakrájanú šalotku, potom pridáme nakrájané šampiňóny (2-3 kusy si odložíme bokom), na drobno nakrájaný cesnak a ak chceme mať polievku viac zahustenú aj na drobno nakrájaný malý zemiak. Všetko pokvapkáme citrónom a zalejeme bielym vínom. Prilejeme vývar a asi 10 minút dusíme.

  2. 2

    V prípade potreby ešte podlejeme vývarom. Všetko rozmixujeme, prilejeme smotanu a už iba prehrejeme - smotana už nemá zovrieť. Okoreníme, osolíme, podľa chuti pridáme ešte šťavu z citróna.

  3. 3

    Šampiňóny, ktoré sme si odložili nakrájame na plátky a na troške masla okorenené a osolené opečieme z oboch strán. Pri servírovaní opečenými plátkami šampiňónov dozdobíme polievku. Na záver posypeme čerstvou petržlenovou vňaťkou a podávame so slnečnicovými chlebom.

Diskusia k receptu

mijaita
Vzdy vyborna, s vinem a smetanou jeste lepsi. Libi se mi, zes ji nicim nepreplacala a nechala vyniknout zampiony. Ja nedava ani tu bramboru :-)
pusta
úžasná polievka, krásne sa ti vydarila, perfektná kombinácia, ktorá dáva vyniknúť ich lahodnej chuti. blahoželám.
jerica
Krémové šampiňony mám rada , tá vôňa z nich prispieva kvalite chuti vareného jedla.
jerica
Máš krásne prestieranie,ináč,si ľaváčka ?
timara
ďakujem vám. jerica - nie som ľaváčka, len pri prvých fotkách s lyžicou na pravo to nevyzeralo tak dobre :) no mohla som aj pootočiť tanier to je pravda, ale zas mi moc nechcel na okraji taniera držať ten chleba :)